VIDEO: Nije vic, Jugoslavija nije 'mrtva'!

Momčad postoji i 'razvaljuje' tamo gdje to apsolutno nitko nije očekivao: Najviše je Srba, ima i Hrvata, Crnogoraca i Bosanaca, a zvijezda je Saša Đorđević!


Vjekoslav Paun
10.03.2019.18:45
Momčad postoji i 'razvaljuje' tamo gdje to apsolutno nitko nije očekivao: Najviše je Srba, ima i Hrvata, Crnogoraca i Bosanaca, a zvijezda je Saša Đorđević!
Facebook

sažeto

U UAE postoji momčad koja nosi naziv bivše države, a nastala je sasvim slučajno...


Vjekoslav Paun
10.03.2019.18:45

U dalekim Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nekih 5000 kilometara od Hrvatske, još živi - Jugoslavija! Naime, u tamošnjoj košarkaškoj ligi postoji momčad koja nosi taj naziv, a i prepoznatljivu petokraku na dresu...

"Nismo se odmah tako nazvali. No kako su u momčadi uglavnom igrači s područja Balkana, od Vardara pa do Triglava, odlučili smo se na to ime", rekao je Aleksandar Milanović za BBC.

Riječ je o radicima koji žive u Emiratima, u Dubaiju, Abu Dabiju...

Facebook

"Nismo baš svi u formi, jer dosta njih se ženilo tijekom sezone, pa kad se vrate bude i dosta kilograma viška", priča taj "plej" za englesku postaju.

Ne samo da je čast sudjelovati, već ta momčad jedna je od najboljih u amaterskoj ligi.

"Već su nam govorili da igramo ovdje najljepšu košarku", otkrio je Zagrepčanin Vladimir Karmelić i dodaje:

"Imamo najbolje ideje i protok lopte, ali uvijek ispadamo u polufinalu jer nas suci pokradu. Najveći problem nam je fizička inferiornost, jer Afrikanci i Amerikanci su prirodno "napucani", ali mi se na mozak izvlačimo".

Facebook

Zvijezda momčad je naravno Saša Đorđević, ali naravno, nije to onaj originalni. A tvorac ideje zapravo je Švedski Crnogorac...

"Igrao sam u Emiratima jednu ligu i uočio sam da je dosta ljudi s Balkana po raznim momčadima, pa mi je pala na pamet ideja da ih okupim u jednu momčad", rekao je Patrik.

Jugoslavenska škola košarke eto živi tamo gdje se nitko nije nadao da postoji, kondicija im je najveći problem, ali kako kažu, uspjevaju nekako trajati...

"Igramo na osjećaj i na trenutak", zaključit će Milanović.

košarka

Jugoslavija

UAE

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter