'Kraljevi' šokirali 'staru damu'

Juventus od Reala zatražio najboljeg na svijetu, a iz Madrida stigao ekspresni odgovor: 'Možete ga dobiti za 500 milijuna eura'


Slaven Knežević
16.04.2019.21:00
Juventus od  Reala zatražio najboljeg na svijetu, a iz Madrida stigao ekspresni odgovor: 'Možete ga dobiti za 500 milijuna eura'
Getty Images

sažeto

Juventus želi kupiti Raphaela Varanea, no iz Real Madrida su poručili kako on može otići samo ako se plati odštetna klauzula od 500 milijuna eura


Slaven Knežević
16.04.2019.21:00

Bliži se ljetni prijelazni rok, a klubovi diljem svijeta već su počeli slagati kadrovske križaljke za iduću sezonu i sezone koje dolaze. Juventus se želi pojačati kako bi postao konkurentniji u Ligi prvaka, a jedna od glavnih briga za budućnost je obrambeni red koji je već poprilično star.

Barzagli je ranije ovoga tjedna najavio kako odlazi u mirovinu, Bonucci ima 31 godinu, a Chiellini 34 i u Juventusu su svjesni da moraju malo pomladiti taj dio ekipe. Pojačanje su našli u Real Madridu u liku 25-godišnjeg Francuza Raphaela Varanea.

Getty Images

Varane je u Real stigao iz Lensa 2011. godine i tada je za njega plaćena odšteta od devet milijuna eura. Aktualni prvak svijeta s Francuskom je do sada za madridski sastav odigrao 270 utakmica u kojima je čak i zabio 12 golova, te upisao šest asistencija. Danas, osam godina kasnije, njegova cijena izuva iz cipela i to je najveća briga torinskog sastava. U Juventusu su svjesni da se 'kraljevi' neće lako odreći svojeg stopera i da će pregovori biti itekako mučni.

Rai Sport piše kako je Juve već stupio u kontakt s Realom, ali iz Madrida su glatko odbili mogućnost prodaje Varanea. Ne samo da nisu htjeli pregovarati oko svojeg stopera, već su i svima zainteresiranima poručili da Varane može otići iz kluba samo ako se uplati odštetna klauzula koja u njegovom slučaju iznosi 500 milijuna eura.

Getty Images

Nije za očekivati da će ju itko platiti, ali Juve je odlučan u namjeri da Varanea dovede u Torino pa će pokušati na druge načine pronaći zajednički jezik s čelnicima Reala. Prijelazni rok je blizu i uskoro će puno toga biti jasnije.

nogomet

Real Madrid

transfer

Juventus

Raphael Varane

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter