ANKETA: Noć za pamćenje u Kijevu

Kad Liverpool igra spektakl je zagarantiran, po kome ćete vi pamtiti finale Lige prvaka?


Daniel Radman
27.05.2018.11:50
Kad Liverpool igra spektakl je zagarantiran, po kome ćete vi pamtiti finale Lige prvaka?
Reuters

sažeto

Tko je prema Vašem mišljenju bio junak ili antijunak sinoćnje predstave?


Daniel Radman
27.05.2018.11:50

U odličnoj utakmici Real Madrid je došao do svoje treće uzastopne Lige prvaka. Veliku pomoć Madriđani su dobili od liverpoolovog vratara Lorisa Kariusa koji je s dvije kardinalne greške kumovao porazu svog kluba. No, za pamćenje je bio i veličanstveni Gareth Bale, ozljeda Mohameda Salaha, prljavi nastup Sergija Ramosa, neutješni pobjednik Cristiano Ronaldo, a i Dejan Lovren koji je, usprkos porazu Liverpoola, odigrao junački. 

Loris Karius - tragičar na udaru društvenih mreža

Ako je nekomu teško danas, to je sigurno 24-godišnji Nijemac na vratima Liverpoola. Društvene mreže ga razvaljuju, pitanje je hoće li se uopće oporaviti. "Ovakve greške mogu uništiti karijeru. Znam što govorim. Treba dosta vremena da se sve to izbaci iz glave. Kao golmanu, bilo mi je to grozno gledati", izjavio je jedan od najvećih vratara svih vremena, Kariusov zemljak, Oliver Kahn. Mnogi bivši nogometaši pozivaju navijače da zadrže dostojanstvo ističući kako se Karius poslije utakmice nije skrivao već je prišao tribini s Liverpoolovim navijačima i skopljenih ruku i pognute glave ponudio ispriku.

Gareth Bale - čarobnjak iz Walesa okrenuo utakmicu

Gol Marija Mandžukića s lanjskog finala bio je epoholan, no čarobni Gareth Bale možda ga je i nadmašio s fantastičnim škaricama netom nakon što je ušao i igru. Potom je, uz 'asistenciju' Kariusa, postigao još jedan pogodak udarcem iz daljine. No, umjesto deliričnih izjava, nezadovoljan svojim statusom, poslije utakmice nagovijestio je odlazak iz Reala.

Mohamad Salah - ozljeda 'Faraona' uništila snove Liverpoola

Bila je milina ove sezone gledati "Faraona", kako Mohamedu Salahu tepaju Liverpoolovi navijači. Svaka čast Leu Messiju i Cristianu Ronaldu, no Salah je bio čudo. Dok je bio na terenu Liverpool je dominirao, a onda ga je nes(p)pretan start Sergija Ramosa i nezgodan pad na rame poslao u svlačionicu. Ne samo da je teška ozljeda ramena okrenula finale, već je – na užas navijača Egipta, ali i svih ljubitelja nogometa - itekako upitan nastup Salaha na predstojećem mundijalu u Rusiji.

Sergio Ramos - prljavi posao 'ubojice s dječjim licem'

Dvaput je zabijao u finalima Lige prvaka (2014., 2016,), no ove godine u fokus je došao na najgori mogući način. Je li ozljeda Salaha splet nesretnih okolnost ili je Ramos prešao granicu fair-playa? Liverpoolovi navijači izvukli su i situaciju gdje tragičara Kariusa udara laktom u glavu. U svakom slučaju, nije za pohvalu.

Cristiano Ronaldo - neutješan i u pobjedi

Da je najveći egoist među nogometašima, to uopće nema spora. To što njegov klub vodi nije ga činilo najsretnijim čovjekom na kijevskom stadionu, no u zadnjoj minuti sve se moglo promjeniti kad je došao u izglednu priliku. Baš u tom trenutku utrčao je jedan navijač i prekinuo utakmicu. Izraz na licu Ronalda govorio je sve. Kad na terenu nije mogao privući pažnju na sebe, uspio je poslije utakmice, najavivši poput Balea svoj odlazak iz Madrida. Za razliku od Balea, Ronaldo baš i nema neki valjan razlog.

Dejan Lovren - velika partija i suze za kraj

Odigrao je odličnu utakmicu. Ma koliko ga prozivali da je sklon kiksevima, u finalu je zaista bio na nivou. U obrani pouzdan, u napadu je asistirao za gol Liverpoola. A poslije finala neutješan. Slika na kojoj ga neutješnog i u suzama bodri naš realovac Mateo Kovačić svakako će pamtiti svaki fan vatrenih.

Cristiano Ronaldo

Liga prvaka

Dejan Lovren

anketa

Sergio Ramos

finale

Mohamed Salah

Gareth Bale

Loris Karius

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter