Svi su ludi za 'jadnikom'

Kakva bruka velikana! Prodao brutalnog napadača za 'siću', a sad ga svim silama pokušava vratiti... Ali za 100+ milijuna eura!


Dejan Šmehil
18.08.2019.11:00
Kakva bruka velikana! Prodao brutalnog napadača za 'siću', a sad ga svim silama pokušava vratiti... Ali za 100+ milijuna eura!
Getty

sažeto

Jadon Sancho otišao je 2017. iz Cityja u Dortmund za osam milijuna eura no tamo se prometnuo u ponajboljeg mladog igrača Europe


Dejan Šmehil
18.08.2019.11:00

Što ti je loša poslovna odluka... Manchester City je prije dvije godine prodao Jadona Sancha dortmundskoj Borussiji za nešto manje od osam milijuna eura.

Dvije sezone kasnije, Građani ga pokušavaju vratiti na sve moguće načine, a svoju pogrešnu procjenu napravljenu u ljeto 2017. sad će platiti više od 100 milijuna eura!

Naime, tolika je cijena dragulja dortmundskog sastava koji svojim partijama oduševljava i na početku nove sezone. Evo odmah u prvoj utakmici je u razbijanju Augsburga (5:1) postigao pogodak i upisao asistenciju.

Getty Images

Mladi engleski reprezentativac ugovor s Borussijom ima do ljeta 2022. godine, ali su Nijemci svjesni da će ga jako teško zadržati i da iduće ljeto gotovo pa sigurno odlazi pa su već počeli lagano tražiti zamjenu. No taj će odlazak dobrano i naplatiti. Na ruku im svakako ide i činjenica da se velikani bore oko Sancha pa bi moglo doći do licitacije.

City ima mogućnost parirati bilo kojoj ponudi

A City kojeg smo spomenuli kao moguću novu (staru) destinaciju sjajnog napadača, čak i ne vodi u toj utrci za Sanchom! Gradski rival Manchester United spreman je navodno odriješiti kesu i dovesti ga na Old Trafford.

Menadžeru Oleu Gunnaru Solskjaeru odlično bi se uklopio u filozofiju igre, a Norvežanin se isprofilirao kao trener koji forsira mlade igrače. Prosjek godina momčadi koju gura na početku sezone je 24, Sancho bi sa svojih 20 (toliko će imati iduće ljeto kad bi se trebao dogoditi transfer) još malo popravio tu brojku.

Getty Images

Dobro je za City što je dogovorio s Borussijom da ima pravo prvokupa. Pa ako, primjerice, United izvali 110 milijuna eura na stol, oni imaju mogućnost parirati i kupiti Sancha.

Koji god iznos bio, a ispod 100 neće ići, bili bi to rekordni klupski transferi i za United i za City. Kako god, čeka nas uzbudljivo iduće ljeto...

nogomet

transfer

Manchester United

Manchester City

Borussia Dortmund

Jadon Sancho

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter