Prodao proslavu gola sponzorima

Kapetan Australije zabio pobjednički pogodak protiv Sirije, a usput i zaradio na proslavi


Slaven Knežević
12.10.2017.22:40
Kapetan Australije zabio pobjednički pogodak protiv Sirije, a usput i zaradio na proslavi
Getty Images

sažeto

Kapetan Australije Tim Cahill zabio je gol za 2-1 pobjedu nad Sirijom, a proslavu gola prodao je sponzorima. Navijači su bijesni, a slučaj istražuje i FIFA


Slaven Knežević
12.10.2017.22:40

Iskusni napadač Tim Cahill nosi kapetansku traku u australskoj nogometnoj reprezentaciji, no svoju popularnost i položaj iskoristio je kako bi dodatno zaradio što je razljutilo navijače. U prvom kolu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji Australija je pobijedila Siriju s 2-1, a oba pogotka postigao je upravo Cahill.

Gol za 2-1 posebno je važan jer je donio pobjedu Australiji, no umjesto da ga proslavi s navijačima, Cahill je pažnju pridao sponzorima. Kapetan je gol proslavio tako što je rukama signalizirao kao da leti, a onda i napravio slovo "T". Putnička agencija TripADeal pohvalila se kako je ta proslava zapravo reklama za njih.

"Napravili smo prvi korak prema formalizaciji čvrstog prijateljstva. Nema boljeg čovjeka za reklamiranje našeg brenda. Njega najviše poštuju kao sportaša", rekao je direktor spomenute agencije Norm Black.

Navijačima se Cahillov potez nije nikako svidio. Kapetana su optužili da se više brine o novcu i samopromociji nego o uspjesima reprezentacije. U cijeli slučaj uključila se i FIFA koja istražuje istinitost tvrdnji da je Cahill prodao sponzorima proslavu gola.

nogomet

Svjetsko prvenstvo

kvalifikacije

Australija

Sirija

Tim Cahill

Podijeli članak