Hrvat predvodi Austrijance

Kapetan bečke Austrije: 'Real Madrid igra stvarno dobro, ali Dinamo je bolji i agresivniji'


Slaven Knežević
12.08.2017.14:00
Kapetan bečke Austrije: 'Real Madrid igra stvarno dobro, ali Dinamo je bolji i agresivniji'
FC Austria Bec

sažeto

Sandro Lukić-Grančić ima hrvatsko državljanstvo, san mu je jednoga dana nastupati za Hrvatsku, a na Ramljaku predvodi Austriju Beč kao kapetan


Slaven Knežević
12.08.2017.14:00

Dinamo je jučer s 3-1 pobijedio Austriju Beč na memorijalnom turniru Mladen Ramljak. Za tu mladu Austriju nastupaju brojni igrači s prostora bivše Jugoslavije, pa su tako u prvih 11 bili Esad Bejić, Andrej Vuković, Aleksandar Jukić, Nikola Despotović i Sandro Lukić-Grančić.

Lukić-Grančić koji je rođen 25. ožujka 1999. sin je hrvatskih iseljenika. Branič Austrije nastupa za juniorsku ekipu koju predvodi kao kapetan, a standardan je član i druge momčadi kluba. Iako je bio jako razočaran porazom od Dinama, uspjeli smo ga nagovoriti da nam kaže nekoliko riječi.

"Ramljak je odličan turnir, ali malo sam razočaran jer smo izgubili dvije utakmice. No, izgubili smo od odličnih ekipa kao što su Real Madrid i Dinamo. O kakvom se turniru radi govori i to da su ovdje igrali i Luka Modrić i Ante Ćorić, odlični igrači."

Igrali ste i protiv Real i protiv Dinama. Možete li usporediti te dvije ekipe?

"Dinamo je puno jača ekipa od Real Madrida. Igraju agresivnije, odmah idu na loptu i ne odustaju. Stvarno su odlična ekipa. Real je igrao dobro, ali Dinamo je puno agresivniji."

FC Austria Bec

Imate hrvatske korijene, kapetan ste u austrijskom prvoligašu, jesu li Vas kontaktirali iz Hrvatskog nogometnog saveza i pozvali u neku od mlađih reprezentacija? Biste li uopće igrali za Hrvatsku?

"Tako je, imam i hrvatsko državljanstvo. Nisam još dobio poziv, no još sam mlad. Volio bih nastupati za Hrvatsku, kako ne? Bila bi mi to čast. Nadam se da moje igre neće proći nezapaženo i da ću jednoga dana dobiti poziv. Na meni je da radim i zaslužim ga."

Jeste li prvi put u Zagrebu? Kako Vam se dopada grad?

"Prvi put sam na Ramljaku, ali u gradu Zagrebu samo bio par puta. Grad je stvarno prekrasan, lijepo je ovdje", rekao nam je Lukić-Grančić, a mi ga nismo željeli dalje "mučiti" s pitanjima jer ga je poraz njegove ekipe dosta pogodio.

Danas u 16:30 Dinamo igra protiv Real Madrida za prvo mjesto u skupini, a sudeći po onome što nam je rekao Sandro, Dinamo će biti prvi u skupini i razveseliti svoje navijače.

Real Madrid

Dinamo

Mladen Ramljak

Austria Beč

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter