VIDEO: Katastrofalne brojke

Trenirao je Porto, Chelsea, Inter, Real i Manchester, ali navike su ostale iste: Mourinho je redovito 'pušio' nakon 0-0 u prvoj utakmici


Vjekoslav Paun
14.03.2018.12:55
Trenirao je Porto, Chelsea, Inter, Real i Manchester, ali navike su ostale iste: Mourinho je redovito 'pušio' nakon 0-0 u prvoj utakmici
Reuters

sažeto

Jose Mourinho vodio je Porto, Chelsea, Inter, Real i United u Ligi prvaka. Bilo je situacija kada je u prvoj imao 0-0, a kako je prošao u uzvratu? 


Vjekoslav Paun
14.03.2018.12:55

Bilo da je trenirao Porto, Chelsea, Inter, Real ili Manchester United, čini se da nisu slučajne opcije u kojima je Jose Mourinho ciljao "nulu" u prvim utakmicama nokaut faze Lige prvaka. No je li mu se ta taktika uvijek i isplatila?

Mourinho je često tema kritika zbog njegova "opreznog pristupa", posebice kada na red dođu prave, velike utakmice. I uistinu, postoji povijest njegovih "0-0" utakmica u prvim susretima, a kako je poslije bilo i je li mu "autobus" donosio rezultate?

Rezultati su zapravo - poražavajući. Pet utakmica s različitim klubovima, samo jedan prolaz i to prije više od 14 godina.

2018

Sevilla - Manchester United 0-0
Manchester United - Sevilla 1-2

Da nije bilo raspoloženog vratara De Geae, bio bi to debakl Vragova već u prvoj utakmici.

"Ovo je antinogomet", vrištao je Didi Hamann u ulozi TV komentatora.

2014

Atletico - Chelsea 0-0
Chelsea - Atletico 1-3

Fernando Torres čak je doveo Plave u vodstvo, ali ubrzo je uslijedio potop. Jose je poslije najviše zamjerio Edenu Hazardu, jer ovaj "nije tip igrača koji će se žrtvovati za momčad".

2009

Inter - Manchester United 0-0
Manchester United - Inter 2-0

Golovi Vidića i Ronalda potopili su snove Mourinha da će vidjeti četvrtfinale Lige prvaka, bila je to još jedna utakmica u kojoj je slavni trener taktički podbacio.

2005

Chelsea - Liverpool 0-0
Liverpool - Chelsea 1-0

Utakmice između Beniteza i Mourinha bili su posebni dvoboji u Premier ligi, a slično je bilo i u Ligi prvaka. Nije se previše napadalo, čuvale su se vlastite mreže, ali ipak je na kraju Luis Garcia uništio snove Mourinha...

2004

Porto - Deportivo 0-0
Deportivo - Porto 0-1

Navodno mu je koncentraciju poprilično pomutio pozamašni ček Romana Abramovića ne bi li ga stimulirao na odlazak u London, ali na kraju je Jose ipak uspio slaviti. I to uz dosta sreće, jedan penal bio je dovoljan...

nogomet

Liga prvaka

Manchester United

Jose Mourinho

Sevilla

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter