ŽIVOT IZNAD OBRUČA

Košarkaš Cedevite Ra'Shad James skače više od prezimenjaka LeBrona ▶️


Toni Horvat
01.04.2017.13:00
Košarkaš Cedevite Ra'Shad James skače više od prezimenjaka LeBrona ▶️

sažeto

Košarkaši Cedevite u nedjelju u 19 sati u maloj dvorani Doma sportova igraju majstoricu za ulazak u finale ABA lige protiv Partizana. Jedno od najjačih oružja im je "leteći" Amerikanac Ra'Shad James


Toni Horvat
01.04.2017.13:00

Iako je visok samo 185 cm, Ra'Shad James bez problema zakucava preko 20-30 cm viših igrača, što cijele sezone pokazuje u dresu Cedevite i oduševljava gledatelje.

"Odraz sam posljednji put mjerio u srednjoj školi, bio je oko 44 inča (112 cm)", kaže 27-godišnji Amerikanac, koji je prvi put zakucao sa 14 godina i od tada ne prestaje.

Za usporedbu, njegov puno slavniji prezimenjak LeBron James, najbolji košarkaš današnjice, ima odraz od 110 cm, a najveći svih vremena Michael Jordan imao je najbolji zabilježeni odraz među profesionalnim košarkašima. On se od tla mogao odlijepiti čak 120 cm.

James je jedan od najvažnijih igrača Cedevite, koja u nedjelju u 19 sati igra treću, odlučujuću utakmicu polufinala ABA lige. U "dvojku" Doma sportova dolazi beogradski Partizan.

"Dat ćemo sve od sebe jer je utakmica biti ili ne biti, a mi imamo cilj od početka sezone - osvojiti naslov. Prvi korak je pobijediti u nedjelju", rekao je Ra'Shad.

Cedevita

Partizan

ABA liga

Ra'Shad James

odraz

Podijeli članak