'Kulturno-umjetnički' performans

'KUD' Torcida organizirala natjecanje 'Udri mučki': 'Prva nagrada je ljetovanje na Bolu na Braču i pizza' ▶️


Slaven Knežević
18.06.2017.21:45
'KUD' Torcida organizirala natjecanje 'Udri mučki': 'Prva nagrada je ljetovanje na Bolu na Braču i pizza' ▶️
Srdjan Vrancic / CROPIX

sažeto

Torcida je organizirala performans u kojem su lutku 'mučki' udarali kako bi ona odletjela u more. Udarači su ocjenjivani, a prva nagrada je ljetovanje u Bolu na Braču


Slaven Knežević
18.06.2017.21:45

Hajduk je na splitskoj rivi predstavio svoj projekt "Za sva vrimena" čiji je cilj otkupiti sve dionice kluba i klub učiniti narodnim. U sklopu okupljanja Torcida je organizirala i "kulturno-umjetnički" performans nazvan "Udri mučki".

Na Matejuški su se okupili i donijeli sa sobom lutku koja je služila kao boksačka vreća, a organizirano je i natjecanje.

"Organizirali smo večeras na Matejuški kulturno-umjetnički performans "Udri mučki". Cilj je bio što bolje mučki udariti lutku tako da s mula što ljepše odleti u more. Za najbolje natjecatelje osigurali smo nagrade", rekao je za Dalmatinski portal tajnik KNH Torcida Split, Toni Baletić, pa nastavio:

"Prva nagrada je ljetovanje u Bolu na Braču i gratis pizza u pizzeriji. Druga nagrada su vitamini za mozak, a treća je uredno online ispunjena porezna prijava za ovu godinu. Udarače će ocjenjivati žiri dijeleći im bodove. Svaki bodovni rang ima ime: Mitar Mirić nosi šest bodova, Pas nosi devet bodova, a Alzheimer 10. Vodili smo se mišlju da umjetnost provocira i propitkuje stanje svijesti u državi", zaključio je Baletić.

Iz Torcide su naglasili i da je svaka sličnost s pravim osobama i događajima slučajna.

nogomet

Hajduk

Torcida

performans

Bol na Braču

Udri mučki

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter