'TUŽBA JE NEOZBILJNA I TRAŽI POZORNOST'

LeBron James prijetio hrvatskom treneru zbog naopako okrenutih škara pa završio na sudu


Toni Horvat
17.04.2018.10:10
LeBron James prijetio hrvatskom treneru zbog naopako okrenutih škara pa završio na sudu
Reuters

sažeto

Najbolji košarkaš današnjice suvlasnik je medijske kuće koja emitira seriju o razgovorima u brijačnici


Toni Horvat
17.04.2018.10:10

Ta razliku od mnogih bivših sportaša, LeBron James nakon završetka karijere ne namjerava postati ni trener ni klupski operativac ni televizijski analitičar nego medijski mogul, a za razliku od ranije navedenih zanimanja, u potonjem će imati posla sa sudstvom.

Najbolji košarkaš današnjice vlasnik je medijske kuće Uninterrupted, koja emitira internetsku seriju "The Shop", u kojoj James s prijateljima u brijačnici razgovara o životu.

Iako kod nas nismo imali prilike gledati nešto slično, takav format nije ništa neobično u SAD-u, pa svejedno, LeBron i njegovi suradnici smatraju da imaju ekskluzivna prava na takvu emisiju.

Zato su nedavno zaprijetili sveučilištu Alabama na čelu s trenerom football momčadi Nickom Sabanom, koji su također pokrenuli emisiju istog formata pod nazivom "Shop Talk". Osim koncepta, James tvrdi da mu je Saban "maznuo" i logo, rastvorene škare, samo ih je okrenuo prema dolje.

Reuters

Saban je, inače, hrvatskog podrijetla. Većinu karijere proveo je kao legenda sveučilišnog footballa, ali jednu je sezonu bio trener Miami Dolphinsa u NFL-u, a on i Bill Belichick, s kojim je dobar prijatelj, hvalili su se kako je sjajno imati dva hrvatska trenera u istoj diviziji.

LeBron tvrdi da je cijeli koncept njegovo intelektualno vlasništvo, iako se sjećamo scena iz kultnog filma "Princ otkriva Ameriku", u kojem Eddie Murphy vodi takve razgovore u brijačnici, a tu je i film "Brijačnica" s Ice Cubeom iz 2002. godine.

Naposljetku, tu je i tvrtka Adventure Enterprises, koja je tužila Jamesa jer je, kako tvrdi, Uninterruptedu ponudila koncept "Brijačnice" te pregovarala dvije godine, prije nego su ih ovi odbili i pokrenuli seriju na svoju ruku. Tvrtka sad traži novčanu odštetu i ukidanje "Brijačnice".

Maverick Carter, LeBronov prijatelj i poslovni partner, tvrdi da je tužba "neozbiljna i traži pozornost" te da se neće previše zamarati njome.

A i James trenutačno ima ozbiljnijih problema. Prvi put u karijeri započeo je NBA doigravanje porazom od Indiane s Bojanom Bogdanovićem, pa mu je fokus sad ipak na košarkaškom parketu, a ne u sudnici.

LeBron James

tužba

Brijačnica

Nick Saban

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter