ALL STAR UTAKMICA NA DRUKČIJI NAČIN

LeBron odabrao najvećeg rivala i 'odmetnutog sina', Curry okupio najbolje šutere u svoju momčad


Toni Horvat
26.01.2018.09:15
LeBron odabrao najvećeg rivala i 'odmetnutog sina', Curry okupio najbolje šutere u svoju momčad
Reuters

sažeto

LeBron James i Stephen Curry, kao dobitnici najviše glasova za All Star utakmicu, stekli su pravo birati suigrače, kao na školskom igralištu


Toni Horvat
26.01.2018.09:15

Nažalost, redoslijed kojim su igrači birani (zasad) ne znamo, a nećemo ga ni saznati ukoliko se LeBron James ili Stephen Curry sami ne odluče svoje "pickove" podijeliti sa svijetom. Dvije NBA superzvijezde koje su dobile najviše glasova u izboru za All Star utakmicu birale su s kojim će zvijezdama igrati na središnjem događaju toga košarkaškog spektakla.

NBA je, podsjetimo, ukinula klasični kocept utakmice Istoka i Zapada kako bi isprobala nešto novo te povećala atraktivnost i gledanost utakmice, koja se posljednjih godina pretvorila u živu dosadu, reviju napucavanja tricama i sklanjanja iz obrane kad netko poželi zakucati.

Ideja je zanimljiva, ali za njen najzanimljiviji dio fanovi su ostali uskraćeni. NBA je odlučila ne prenositi draft, iz straha da bi se neka nježna dušica, koja zarađuje osmeroznamenkaste iznose dolara na godinu, mogla uvrijediti jer je izabrana posljednja. A ljubiteljima NBA košarke bilo bi vrlo zanimljivo pratiti tko je koga kada izabrao, a koga je zanemario, s obzirom na brojne zategnute međusobne odnose.

U svakom slučaju - evo momčadi.

"Ne mogu reći koga sam odabrao prvog. Morao bih vas ubiti ako kažem", odlučan u tajanstvenosti bio je LeBron, ali sasvim je jasno tko je bio prvi "pick", misterij je ostatak redoslijeda.

Curry je definitivno želio zadržati svu trojicu suigrača iz Golden Statea, ali LeBron je kao prvi izbor uzeo Kevina Duranta. Ostatak redoslijeda možemo samo nagađati. Je li Curry uzvratio izborom Giannisa Antetokounmpa ili Jamesa Hardena? Kojim su redoslijedom birani najbolji centri u ponudi?

Znamo i da je James odabrao Kyriea Irvinga, s kojim je tri godine rasturao u Clevelandu, osvojio naslov i igrao još dva finala, prije nego je mladi pobočnik odlučio izaći iz njegove sjene te isforsirao "trade" u Boston. U LeBronovoj momčadi je i Russell Westbrook, kojem se Durant jako zamjerio odlaskom u Golden State...

"Samo sam htio odabrati najbolje igrače koji su na raspolaganju, a ujedinjenje s Kyriejem će biti posebno", rekao je Kralj James.

Njegova momčad fizički je dominantnija, Stephova je definitivno bolja šuterski. Teško je reći hoće li prosječnom fanu ovakva utakmica biti zanimljivija od staroga koncepta, ali oni zagriženiji sigurno će uživati. Igra se 18. veljače u Los Angelesu.

NBA

LeBron James

Stephen Curry

Kevin Durant

All Star

Kyrie Irving

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter