I ZUBAC JE VEĆ NAUČIO LEKCIJU

LeBron suigraču: 'Voliš li svoj nos? Onda drugi put budi spreman kad ti dodajem loptu ili ću ti ga razbiti!'


Toni Horvat
10.09.2018.19:00
LeBron suigraču: 'Voliš li svoj nos? Onda drugi put budi spreman kad ti dodajem loptu ili ću ti ga razbiti!'
Reuters

sažeto

James nema previše strpljenja za mlade suigrače...


Toni Horvat
10.09.2018.19:00

U prošlotjednom zajedničkom videointervjuu s Antom Žižićem, naš reprezentativac i košarkaš LA Lakersa Ivica Zubac otkrio je kako mu je novi suigrač LeBron James rekao da mu ruke uvijek bude spremne na hvatanje dodavanja, čak i ako misli da nije otvoren.

Zubac očito nije jedini igrač Lakersa kojem je najbolji košarkaš današnjice dao taj savjet, ili bolje rečeno - naredbu. Dok Zubac s reprezentacijom iščekuje utakmice s Litvom i Poljskom na početku drugog dijela kvalifikacija za SP 2019., mnogi Lakersi već su se okupili na neslužbenim pripremama za novu sezonu.

Generalni menadžer Rob Pelinka otkrio je detalj s jednog od takvih treninga. Razgovor s neimenovanim suigračem, kojem je ispala lopta nakon LeBronova dodavanja, tekao je ovako:

LeBron: "Voliš li svoj nos?"

Suigrač: "Da..."

LeBron: "Onda nek ti ruke budu spremne ili ću ti ga razbiti!"

James je ovog ljeta treći put u karijeri promijenio klub prešavši iz Clevelanda u Lakerse, koji su potpuno promijenili momčad i od prošle sezone zadržali samo nekoliko talentiranih klinaca, te je napunili veteranima, mahom s reputacijom igrača teških za treniranje. No mladi trener Luke Walton ne bježi od izazova vođenja takve momčadi i određivanja tko će koliko igrati.

 
 
 
View this post on Instagram

Be chosen then become the CHOSEN 1. 👑 Photo cred. @lucnewton(fire pic he took while I was watching @jhart & @sviat_10 work)

A post shared by LeBron James (@kingjames) on Aug 20, 2018 at 11:15am PDT

"LeBron će igrati puno, haha. Ostali igrači o tome će odlučivati na treningu, tko igra onako kako želimo, imamo li s njima protok lopte, rade li sve male stvari u obrani koje naglašavamo... Ako sve radiš dobro, igrat ćeš. A na utakmicama će, ovisno o tome tko je kako raspoložen, netko igrati više, a netko manje. Oni koji ne igraju, navijat će s klupe. Imat ćemo 10-11 igrača koji su redom naviknuti imati veliku minutažu i svi će, od prvog do zadnjeg, nešto morati žrtvovati za momčadski uspjeh", objasnio je Walton.

A koliko će od toga igrači prihvatiti, saznat ćemo uskoro. Nova sezona počinje za tek nešto više od mjesec dana.

LeBron James

Ivica Zubac

trening

LA Lakers

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter