100posto pregled

Vignjević rasturio na natjecanju u Mađarskoj, Gudac surfa kvarnersku neveru, skejteri u borbi protiv fašizma...


Vid Barić
05.11.2017.14:10
Vignjević rasturio na natjecanju u Mađarskoj, Gudac surfa kvarnersku neveru, skejteri u borbi protiv fašizma...
Andrej Gudac / Go Pro

sažeto

Prokruzali smo Instagram i Facebook profilima naših ekstremnih sportaša da vidimo što se događa


Vid Barić
05.11.2017.14:10

Malo smo prokruzali Instagram i Facebook profilima uspješnih hrvatskih ekstremnih sportaša, tek tako da vidimo što se događa i moramo reći kako se događa - svašta. Krenimo redom:

Leon Vignjević osvojio treće mjesto na flatland BMX natjecanju u Mađarskoj

Mladi BMX vozač Leon Vignjević (22) je doslovno poletio i to, moramo se pohvaliti, baš nakon što smo ga mi predstavili u našoj rubrici 100posto ekstremno. Osim što je na nedavno održanom Sport Zone natjecanju u mađarskom gradiću Veresegyházu osvojio treće mjesto u PRO kategoriji (wow, čestitke Leon!), potpisao je i za neke nove sponzore, a počeo se i pojavljivati u reklamama kapitalnih kompanija u Hrvatskoj (nadamo se da su iste ubacile nešto i u Leonov travel budget za nadolazeću godinu).

U nastavku pogledajte njegovu vožnju s flatland natjecanja u Mađarskoj:

Andrej Gudac surfa na valovima dok ste vi pod dekicom i ispijate čaj

Neumorni riječki surfer i jedan od najvećih domaćih zaljubljenika u valove, Andrej Gudac (33), ovu jesen nije otišao u Portugal, ali što će mu to kada može surfati na valu i kod kuće. Ovaj se put tijekom najveće nevere zaputio u Bašku, na otok Krk, gdje je odvozio nekoliko valova i jasno, pohvalio se time na Instagramu, vjerojatno i prije nego li je bio suh.

Sjetite se Andreja idući puta kada vani bude puhalo do iznemoglosti - on je negdje u moru, surfa.

Bruno Vranić razvaljuje zidić u skejtparku u Slavonskom Brodu

Nema tog skejtera koji ne zna držati kameru u ruci, pa i montirati materijal koji snimi, no ne mogu to baš svi na razini talentiranog Brune Vranića iz Slavonskog Broda. Osim što super skejta, Bruno nas je ovo ljeto oduševio sjajnim, atmosferičnim videom iz Splita kojega je pokorio s grupom hrvatskih skejtera. Sada nam je opet ukrao pozornost, i to kratkim Instagram clipom iz brodskog skejtparka u kojemu, pretpostavljamo, provodi više vremena nego li u vlastitoj sobi.

Da Bruno totalno barata zidićem jasna je stvar - svi će pričati o tom backside lipslideu s bigspinom - ali nama je posebno smooth prvi trik, frontside boardslide sameways 270 out.

Bruno, čekamo nove montaže!

Tomislav Vranić je napao onaj ogroman zid na Domu sportova

Stariji buraz Vranić i još jedan od heroja brodskog skateboardinga, Tomislav, napao je onaj legendarni, ogromni zid kod Doma sportova. Iz fotografije je vidljivo kako se odlučio na stylish varijantu noseslidea sa stalefish grabom, a za čitavu snimku vjerojatno treba sačekati novi video na kojemu dečki rade.

Zid kod Doma sportova ima kultni status za zagrebačku i hrvatsku  ekstremnu scenu već desetljećima. Prvi su ga počeli voziti roleri još u devedesetim godinama prošlog stoljeća, da bi ga zatim redom napadali domaći i strani skejteri, snowboarderi te roleri. Zid je u jednom trenutku čak dobio i nadimak - "Killer Joe" - a čini se kako se Tomislav Vranić pridružio listi ljudi koji se mogu pohvaliti kako su ga odvozili.

Marin Dux Dundić u akciji 'cvijećem protiv fašizma'

'Tata' hrvatske skateboarding scene i neumorni skejt radnik, Marin Dux Dundić, već neko vrijeme ide uokolo po manjim sredinama u Hrvatskoj gdje gradi sjajne betonske skejt parkove, i to na veliku sreću lokalnih zajednica i građanstva. Koliko su ti njegovi projekti značajni pokazat će se kroz nekoliko godina, kada generiraju scenu i nove mlade vozače, no čini se da ne vrednuju baš svi njegov entuzijazam i rad na isti način. Srećom, čovjek se dosjetio kako će im doskočiti:

100posto ekstremno

skejt

Bruno Vranić

Leon Vignjević

Andrej Gudac

surf

Marin Dux Dundić

Podijeli članak