Robertov Put do slave

Lewandowski odveo Poljsku na SP, pa diplomirao na temu svojih sportskih uspjeha


Slaven Knežević
11.10.2017.15:05
Lewandowski odveo Poljsku na SP, pa diplomirao na temu svojih sportskih uspjeha
Getty Images

sažeto

Robert Lewandowski je nakon zadnje kvalifikacijske utakmice obranio završni rad na Visokoj školi za sport na temu 'RL9, put do uspjeha'


Slaven Knežević
11.10.2017.15:05

Robert Lewandowski u zadnje vrijeme stvarno ima razloga za slavlje. Postao je prvi igrač u povijesti koji je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo uspio postići 16 golova, a upravo su ti njegovi golovi Poljsku odvukli u Rusiju.

U zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Crne Gore Poljska je slavila s 4-2 i tako osigurala odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine. Lewandowski je odmah nakon toga otišao u Varšavu na Visoku školu za sport i tamo obranio završni rad. Tema rada njegovog rada bio je on sam, a naslov je glasio: "RL9, put do slave."

"Rad govori o njegovom nogometnom putu. Od dječaka koji je nogomet igrao na ulici pa sve do velike međunarodne zvijezde", rekao je za poljske medije profesor Marek Rybinski.

Komisija je Lewandowskog ocijenila odličnim, a na ispitivanje su došli obučeni u crveno-bijele boje kako bi proslavili odlazak reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Lewandowski je dobio novo zvanje, pa je sada, osim što je nogometaš, osposobljen i za trening i menadžment u sportu.

nogomet

Poljska

fakultet

Robert Lewandowski

Podijeli članak