Jure (20) je najveći pehist

Srušio se dva puta ove sezone usred utakmice: 'Nekoliko potresa mozga neće me zaustaviti! Ostaviti nogomet posljednje je što ću napraviti!'


Vjekoslav Paun
02.04.2019.10:50
Srušio se dva puta ove sezone usred utakmice: 'Nekoliko potresa mozga neće me zaustaviti! Ostaviti nogomet posljednje je što ću napraviti!'
Jure Pusic/Screenshot

sažeto

Jure Pušić igra u Zmaju iz Blata s Korčule, a pažnju na sebe skrenuo je nakon što se u razmaku od samo nekoliko mjeseci dva puta srušio na travnjaku


Vjekoslav Paun
02.04.2019.10:50

Posljednjih dana jedan od spominjanijih nogometaša u Hrvatskoj svakako je bio Jure Pušić i to ne zbog golova, asistencija, transfera, već zbog toga što se srušio usred utakmice i to već - drugi put u sezoni.

Taj 20-godišnjak iz Ljutog Dolca, hercegovačkog mjesta od 1500 stanovnika, upravo je uzeo pauzu, jednim dijelom i na nagovor svog kluba, Zmaja iz Blata s Korčule, te je u Mostaru obavio preglede:

"Sve je u savršenom redu! A i znao sam da će tako biti", rekao nam je na prvu veseli Jure i dodaje:

"S klubom sam se dogovorio da ćemo odraditi opet sve te pretrage. Evo pola nalaza je uredno, čekam još neke, ali ne sumnjam da će sve biti dobro, jer sve što sam obavio do sada pokazalo se da nemam nikakve probleme."

Ali pisalo se da ste imali šest potresa mozga u karijeri, sigurno nije bezazleno...

"Ma to je glupost, o meni su plasirane laže kao da ja imam problema s glavom, nekakvih ozbiljnijih. Previše drame je u svim tim natpisima, a ja sam zapravo samo pehist sa svim tim ozljedama. To su samo ozljede", reći će nam Jure iz Mostara.

Što se zapravo dogodilo u utakmici protiv Zagore prošlog mjeseca?

"Pa ja se i prije utakmice nisam osjećao najbolje. No mislio sam da mogu, ali u jednom trenutku osjetio sam slabost. Zatim sam legao, jer sudac mi nije dopustio izmjenu, pa su suigrači potrčali, okružili me. I cijela ta situacija malo me isprepadala, vadili su mi jezik, dizali me, a na kraju je sve ispalo dobro", priča Jure.

Prije četiri mjeseca dogodio mu se sličan "incident" protiv Neretvanca...

Jure Pusic

"To je bila ozljeda. Dobio sam koljenom u glavu! Imao sam unutarnje krvarenje, dobio ugrušak i morao mirovati. I zato me živciraju sva fantaziranja i predimenzioniranje mog problema u smislu toga da ja vučem nekakve ozbiljnije probleme s glavom. Ja sam samo pehist, jer sam dobio koljenom u glavu", kaže Pušić.

Bilo je još tih slučajeva, pa i u Širokom 2014. godine...

"Suigrač me puknuo laktom, pukla je i arkada u cijeloj toj drami tad. Odradio sam CT, svi nalazi su dokazali da je moje tijelo sposobno za nogomet", otkriva.

Svi nalazi do sad potvrđuju da je sposoban i da može igrati nogomet...

"Radili su pritisak na mene, ali nalazi dokazuju suprotno. CT mozga, magnet glave, sve to dokazuje da sam ja sposoban za igranje nogometa.", poručuje.

Screenshot/YouTube

Roditelji i prijatelji vršili su pritisak da se možda ostavi nogometa, a što on kaže?

"Ma to je zadnje što će mi pasti na pamet!", poručuje sigurno i odbacuje takvu ideju s podsmjehom.

Kako mu se sviđa u hrvatskoj 3. ligi, u Zmaju?

"To je jedan jako organiziran klub što je mene jako iznenadilo. Došao sam iz Neretvanca i odavno nisam vidio ovako organiziran klub. U rangu je sa Širokim Brijegom koji igra Premier ligu. I ako bude igrao 3. HNL u Hrvatskoj, moj izbor uvijek će biti Zmaj.", kaže.

Kao mladi nogometaš, sanja li o inozemstvu?

Screenshot/YouTube

"Istina, ima i vani Premier liga, ali treba biti realan, jedna češka liga jako je dobra za nas mlade igrače", rekao je Pušić.

Plaši li ga da možda neće ostvariti inozemni angažman, vezano uz sve ovo što je prošao, ali i medijske natpise?

"Vjerujem da će biti uvijek neke polemike, da ću svagdje morati prolaziti velike pretrage!", kaže i naglašava:

"Veliki pehist, takav sam! Ali neću sve predati, ja uvijek sve dajem od sebe, inače se ne bi bavio nogometom".

Imao je još ozljeda u karijeri:

Zmaj Blato

"Lomio sam i ruke i imao probleme s koljenom. Ma bilo je tu svega", kaže.

Bilo je dosta primjera nogometaša koji su imali probleme, možda u njima pronalazi kakve uzore?

"Motivaciju pronalazim u samom sebi!", naglašava.

Počeo je već s pet godina na terenima Ljutog Dolca, od najranijeg djetinjstva okrenut je isključivo lopti. I neće odustati, makar ga ozljede, brojni udarci u glavu, dosta ometaju u jedinoj cilju kojeg ima...

Jure Pusic/Screenshot

100posto sport izdvojeno

Jure Pušić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter