Najluđi predsjednik u povijesti nogometa

Ludi Englez šmrče kokain na poluvremenu, obračunava se s navijačima, igračima prijeti mafijom, a trenera je smijenio nakon samo nekoliko sati


Slaven Knežević
15.09.2018.08:00
Ludi Englez šmrče kokain na poluvremenu, obračunava se s navijačima, igračima prijeti mafijom, a trenera je smijenio nakon samo nekoliko sati
Twitter

sažeto

Glen Tamplin novac je zaradio proizvodnjom čelika, a onda je kupio nogometni klub koji vodi na vrlo neobičan način


Slaven Knežević
15.09.2018.08:00

Glenn Tamplin mnogima je potpuno nepoznato ime, ali u Engleskoj itekako znaju za njega. Riječ je o, vjerojatno, najluđem vlasniku jednog nogometnog kluba na svijetu. Tamplin je novac zaradio proizvodnjom čelika u svojem dvorištu, a kasnije je osnovao i kompaniju i proširio svoj posao. Danas je jedan od bogatijih Engleza, a proglašen je i drugim najmoćnijim čovjekom u Essexu, a svakako je i jedan od najčudnijih.

U Essexu je kupio i sedmoligaški nogometni klub Billericay Town. Nakon što si je kupio klub, uložio je oko dva milijun funti u infrastrukturu, a sam je sudjelovao i u dizajnu pa tako klupske prostorije krase murali s lavovima, orlovima i njegovim vlastitim likom. Nakon toga je sam sjeo na klupu i svoju momčad proveo kroz kvalifikacije i stigao do prvog kola FA kupa po prvi put u povijesti.

Ipak, tri poraza u nizu bila su dovoljna da smijeni sam sebe, no nakon dva dana se ipak predomislio pa vratio na mjesto trenera. Engleski mediji pisali su i da šmrče kokain u klupskom wc-u na poluvremenu, a često je i u sukobu s policijom i navijačima. Nekoliko je puta privođen, prijetio je i da će prodati klub, igraču je zaprijetio mafijom, a optužen je i za nepravilno odlaganje otpada u svojoj tvornici.

Nedavno se osebujni predsjednik ponovno našao na naslovnim stranama svih medija u Engleskoj. Tamplin je odlučio angažirati trenera Stevea Watta. Novog je trenera predstavio igračima da bi ga smijenio nakon samo nekoliko sati kada je otkrio kako je novi trener vodio rivalski klub i pričao protiv njegovog.

"Nisam ga mogao ostaviti, pa pljuvao nas je prošle godine", obrazložio je Tamplin potez koji je šokirao i igrače i navijače.

Inače, Tamplin je potpuno zapustio sve drugo i sada samo vodi klub i provodi vrijeme na društvenim mrežama gdje se obračunava s hejterima. Ipak, da nije potpuno negativan lik pokazao je kada je poklonio 50.000 funti obitelji dječaka koji boluje od cerebralne paralize, kao i kada je zaposlio dvojicu beskućnika.

nogomet

Engleska

Glenn Tamplin

Billericay Town

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter