Video: JESTE LI ČULI ZA WAKESKATEING?

'Ludi Slovenac' Matic Flajs skejta na vodi upravo kao da je na asfaltu, pogledajte neviđenu kombinaciju trikova


Vid Barić
06.09.2017.10:00
'Ludi Slovenac' Matic Flajs skejta na vodi upravo kao da je na asfaltu, pogledajte neviđenu kombinaciju trikova

sažeto

Wakeskateing je varijanta wakeboardinga, no s jednom ključnom razlikom -  nema 'vezove' pa tako noge vozača nisu zakačene za dasku kao što je to slučaj u wakeboardingu. To skejteru na vodi ostavlja mogućnost da radi klasične skejt trikove...


Vid Barić
06.09.2017.10:00

Od bezbroj sportova na dasci koji su se razvili u posljednja dva desetljeća za oko nam je posebno zapeo wakeskateing, koji je zapravo varijanta wakeboardinga, no s jednom ključnom razlikom - wakeskate nema 'vezove' pa tako noge vozača nisu zakačene za dasku kao što je to slučaj u wakeboardingu. To skejteru na vodi ostavlja mogućnost da radi klasične skejt trikove poput raznih varijanti kickflipova i heelflipova, ali i legendarne skejterske benihane, koju u videu besprijekorno izvodi slovenski wakeskater Matic Flajs, jedan od najboljih wakeskatera s ovih prostora uopće.

Julius Lang

U vrlo zanimljivoj video-montaži snimljenoj na Cableu Pagu na Zrću, Flajs totalno 'ubija' skejt na vodi i izvodi razne, do sada u nas neviđene varijante wakeskateing trikova. Montažu je odradio snimatelj Tomaž Primon i inspirirana je legendarnom estetikom igara starih konzola.

Stisnite play, stvarno se isplati, i skupite s Maticom bodove za tu smooth benihanu ili još nevjerojatniji bigspin to frontside boardslide, trikčinu s kojom zatvara svoj novi video-edit.

Urban Cerjak

100posto ekstremno

Matic Flajs

wakeskate

Cable Pag

benihana

Podijeli članak