VIDEO: VELIKA HRVATSKA MMA NADA

Luka Ćurković: 'S protivnikom odem na piće večer prije nego što se potučemo, a volio bih se boriti i do šezdesete godine'


Toni Horvat
22.01.2018.08:00
Luka Ćurković: 'S protivnikom odem na piće večer prije nego što se potučemo, a volio bih se boriti i do šezdesete godine'

sažeto

Nakon poraza u MMA debiju, Luka Ćurković gazi sve pred sobom, dogurao je do FFC-a, a usponu se ne nazire kraj


Toni Horvat
22.01.2018.08:00

Luka Ćurković jedna je od najvećih hrvatskih nada u mješovitim borilačkim vještinama. Ovaj 22-godišnjak iz Sinja, nakon poraza na debiju u MMA-u, nanizao je šest pobjeda i strelovito se uspinje prema vrhu.

Krajem prošle godine potpisao je za organizaciju FFC, najpraćeniju na našim prostorima, u kojoj se može bolje promovirati, a nakon pobjede gušenjem s leđa protiv Selima Topuza prešao je u American Top Team, u kojem ima još bolje uvjete za napredak.

"Osvojio sam amatersko državno i svjetsko prvenstvo, pa se odmah prebacio na profesionalne borbe. Počeo sam s taljandskim boksom, ali to mi je bilo teže nego hrvanje ili jiu-jitsu", rekao je Ćurković.

Prisjetio se neugodnog iskustva prvog i dosad jedinog poraza, nakon kojeg je samo postao motiviraniji, te nam je objasnio što ga je privuklo ovom sportu.

"Volim kad treniram za nešto i znam da se moj protivnik priprema za mene, a ja ga pobijedim, to mi je velik užitak. Volim taj adrenalin, nespavanje prije borbe, to me sve hrani i to sve volim."

San mu je dogurati do UFC-a ili neke slične jake organizacije i zarađivati od borbi, a prokomentirao je i povratak Mirka Filipovića, kao i fenomen Stipe Miočića.

"Zašto se Mirko ne bi vratio borbama ako to voli i može pobjeđivati? Ja bih isto tako, borio bih se i do šezdesete da mogu. Miočić? Super lik, simpatičan. Svi ti borci drže se iznad ostalih, a kad razgovaraš sa Stipom, imaš osjećaš da je netko s kim razgovaraš svaki dan."

S njima dvojicom, kao i s većinom naših boraca, u sjajnim je odnosima.

"Ima takvih koji reže na sve, ali to nisu borci. Sa svima sam u super odnosima. U Sinju sam se večer prije borbe vozio s protivnikom, pili smo piće zajedno i sutra se tukli."

A o čemu je još Luka govorio, provjerite u našem videoprilogu.

100posto sport video

MMA

Luka Ćurković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter