ŠPANJOLSKA SE OPROSTILA OD CRISTIANA

Marca složila spektakularnu naslovnicu u Ronaldovu čast, u Dinamu presretni što nisu završili na njoj


Toni Horvat
11.07.2018.18:00
Marca složila spektakularnu naslovnicu u Ronaldovu čast, u Dinamu presretni što nisu završili na njoj
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

sažeto

Za 451 gol u dresu Reala Marca je na naslovnicu postavila 451 loptu s grbovima svih klubova kojima ih je zabio


Toni Horvat
11.07.2018.18:00

Cristiano Ronaldo i službeno je postao igrač Juventusa, a danas se španjolski mediji opraštaju od legende koja je u dresu Real Madrida harala punih devet godina.

Oduševila je Marca naslovnicom na kojoj na vrhu piše "No habra otro igual", odnosno "Neće više biti nitko ovakav", u dnu je sličica Ronaldovih spektakularnih škairca protiv svojeg novoga kluba, a ostatak naslovnice ispunjen je sa 451 lotpom u čast 451 gola koji je zabio u dresu Reala. Svaka lopta na sebi nosi grb kluba kojem je zabio.

Naravno, dominiraju grbovi španjolskih klubova, ali tu su i svi oni koje je "zatrpao" u Ligi prvaka, europskim superkupovima i na Svjetskim klupskim prvenstvima.

Mogao je, dakle, na Marcinoj naslovnici mjesto pronaći i Dinamov grb, ali zagrebački je klub jedan od rijetkih protiv kojih je Ronaldo igrao, a ostao bez gola. Podsjetimo, na početku sezone 2011./'12. Real je stigao na Maksimir i jedva pobijedio 1-0 golom Di Marije, a Ronaldo tu utakmicu vjerojatno i danas pamti zbog batina koje je dobio u duelima s Jerkom Lekom. Kad su se ponovno ta dva kluba sastala u petom kolu skupine, Real je već osigurao plasman u nokaut-fazu i nije bilo potrebe maltretirati Ronalda da igra utakmicu bez rezultatske važnosti. I bez njega Real je slavio 6-2.

Tako je Dinamo ostao jedan od samo šest klubova protiv kojih je Ronaldo ostao bez gola dok je igrao protiv njih kao član Reala. Osim "modrih", Portugalac je "poštedio" varšavsku Legiju, Napoli, meksički Cruz Azul, argentinski San Lorenzo te Leganes kao jedini španjolski predstavnik, ali protiv njega je igrao samo jedanput, a u svim ostalim okršajima trener ga je odmarao. Do veljače je u tom društvu bila i Girona, ali se onda zainatio i u jednoj utakmici joj zabio četiri komada.

Real Madrid

Dinamo

Cristiano Ronaldo

naslovnica

Marca

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter