PROŠIRENI POPIS

Marko Popović se vraća u reprezentaciju, Aco ne odustaje od Hezonje


Toni Horvat
31.05.2017.16:40
Marko Popović se vraća u reprezentaciju, Aco ne odustaje od Hezonje
Jure Miskovic / CROPIX

sažeto

Aco Petrović objavio je popis od čak 28 igrača s kojeg će najbolja dvanaestorica ići na Europsko prvenstvo


Toni Horvat
31.05.2017.16:40

Izbornik košarkaške reprezentacije Aco Petrović objavio je prošireni popis od čak 28 imena plus dvije zamjene, s kojeg će 12 igrača ići na Eurobasket.

Na njemu su svi hrvatski igrači koji igraju u NBA ligi, uključujući i Marija Hezonju, koji je najavio da ove godine neće igrati. Tu je i Marko Popović (34), koji za reprezentaciju nije igrao još od 2011. godine.

"Moram imati više opcija, zato je popis širok. U glavi imam idealnu postavu, ali treba imati spremne B i C opcije. Negdje u srpnju ću odlučiti kojih 14 igrača će 27. srpnja krenuti na pripreme", objasnio je Aco.

Prije toga na rasporedu je turnir u Kini (od 19. do 23. srpnja), pa će se dio reprezentativaca koji će na njemu nastupiti na okupljanje stići već 10. srpnja. Taj će turnir iznjedriti nekoliko imena koja će se na popisu za Eurobasketu priključiti sigurnima.

HKS

U tom će razdoblju neki igrači imati drugih obveza.

"Zubac i Bender igraju Ljetnu ligu do 22. srpnja, a još ne znamo što su im klubovi pripremili nakon toga. Prema NBA ligi smo poslali sve potrebno za tih šest igrača koji nas zanimaju."

Najviše kontroverzi veže se za Marija Hezonju.

"Takav profil igrača nam je zaista potreban, a od njegove objave prošlo je puno vremena. Volio bih ga imati, ali na popisu je čisto zato da ga mogu nazvati kad budem donosio zaključnu listu i vidjeti je li se što promijenilo. Imao je frustrirajuću sezonu u Orlandu i logično je da kad mu netko stavi mikrofon 20. travnja da je frustriran. Ako se ništa ne promijeni, idemo dalje. To su dvije stvari koje me najviše zabrinjavaju - njegov eventualni otkaz i zdravstveno stanje Luke Babića, koji je u tom prostoru reprezentacije izuzetno bitan igrač", objasnio je izbornik, koji se osvrnuo i na povratak Marka Popovića.

"Kad se vratimo na onu treću četvrtinu protiv Srbije u olimpijskom četvrtfinalu, bilo je jasno da bez Ukića nemamo playmakera. Moram napraviti sve da uklonim te crne rupe i da imamo kvalitetna rješenja. Zato je Popović na popisu, i spreman je pomoći ako se izbori za mjesto među 12", rekao je Petrović.

Pripreme za turnir u Kini počinju 10. srpnja, a za Eurobasket 27. srpnja. Hrvatska će u prvoj fazi igrati u rumunjskom Cluju, a uz domaćina protivnici su joj Mađarska, Češka, Španjolska i Crna Gora.

hrvatska košarkaška reprezentacija

Mario Hezonja

Aco Petrović

popis

Marko Popović

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter