Pregled ekstremnih sportaša

Marotti i brutalni kvarnerski val, Rumiha otvorila snowboardersku sezonu na Sljemenu, Bagarić i Peković se igraju na skejtu...


Vid Barić
13.12.2017.10:00
Marotti i brutalni kvarnerski val, Rumiha otvorila snowboardersku sezonu na Sljemenu, Bagarić i Peković se igraju na skejtu...
Ivan Brčić

sažeto

Prokruzali smo Instagram i Facebook profilima naših ekstremnih sportaša da vidimo što se događa


Vid Barić
13.12.2017.10:00

Prošli smo đir po Instagram i Facebook profilima relevantnih hrvatskih ekstremnih sportaša, tek tako da vidimo malo što se s njima događa u ove hladne i kišne dane. Aktivni su, evo reporta:

Antonio Peković se igra s mramornom kockom

Prilično smo sigurni da Peko ne mari zove li se trg pred kazalištem po maršalu Titu, Republici Hrvatskoj ili po nečemu trećem - sve dok je ove mramorne kocke pred Glazbenom akademijom. Pokazala se odličnom za skejtersku igru. Antonio Peković ovdje poprilično tehnicira:

 

A post shared by Antonio pekovic? (@antonio_pekovic) on Dec 11, 2017 at 12:51pm PST

A kad smo već kod njega, evo još malo tehničkog footagea s legendarne džamije. Čini se da Peković za sada štedi pametne klupe koje su ondje friško postavljene... (btw, taj zadnji trik combo!!):

Enrico Marotti i brutalni kvarnerski val

Pisali smo mnogo o domaćim valovima i surferima, ali ovakav val još nismo vidjeli zabilježen u Hrvatskoj! Uspješni hrvatski windsurfer i svjetski putnik Enrico Marotti, očito, ne može mirovati doma na dane olujnog juga. Evo monstruoznog vala kojega je ulovio pred vlastitom kućom u vrijeme "odmora" od najvećih svjetskih natjecanja i windsurfing događanja, izgleda veći od njegovog jedra:

Antonio Bagarić i zagrebački pišač

Još jedna zagrebačka skejt nada se odaziva na ime Antonio. A ovih je dana popularna zagrebačka skejt fontana, odnosno Pišač, prazna i u opticaju... Mladom Antoniu Bagariću nije dugo trebalo da posjeti lokaciju i nabaci par trikova:

 

A post shared by Antonio Bagarić (@blagucci) on Nov 28, 2017 at 2:14am PST

Ana Rumiha na Sljemenu

Sljeme je ove zime poprilično rano postalo prava zimska destinacija, a uz 30 centimetara svježeg snijega činilo se kao da je sredina siječnja, a ne početak prosinca. Naravno, situaciju su odmah iskoristili domaći snowboarderi, a među njima i Ana Rumiha, ponajbolja hrvatska snowboarderica i totalna faca na europskoj i svjetskog snowboarding sceni. Priča se da je Rumiha parkirala svoj kamper na Sljemenu i živjela gore koji dan samo da nekoliko puta napravi svoj omiljeni trik stalefish s legendarnog drvenog pole jama kod Jeti kućice. Stylish, kao i uvijek, a Sljeme je čini se dobilo i improvizirani wallride:

 

A post shared by Ana Rumiha (@anarumiha) on Dec 6, 2017 at 11:19am PST

Tomislav Vranić i neki late grab kakvog nitko ne radi

Riječ na ulici je da se više ne smije skejtati kultnih sedam stepenica na Mimari, no izgleda kako je Tomislavu Vraniću nekako uspjelo zaobići security i napraviti ovaj čudan trik (fakie hardlip indy grab) iz nekoliko pokušaja. Snimka izgleda stara nekoliko mjeseci, no Tomislav je ovu brutalu podijelio na svom Instagramu tek nedavno, a mi smo toliko oduševljeni da je moramo prenijeti:

 

A post shared by Tomislav Vranić (@vranichiva) on Nov 26, 2017 at 1:02am PST

100posto ekstremno

Antonio Peković

Enrico Marotti

Ana Rumiha

Antonio Bagarić

Tomislav Vranić

Podijeli članak