VIDEO: KAKAV POKLON ZA ROĐENDAN

Martić senzacionalno oduševila u Melbourneu i ostvarila rezultat karijere: 'Nisam vjerovala da mogu ovako daleko!'


Vjekoslav Paun
19.01.2018.07:25
Martić senzacionalno oduševila u Melbourneu i ostvarila rezultat karijere: 'Nisam vjerovala da mogu ovako daleko!'
Reuters

sažeto

Petra Martić nikad ranije nije izborila plasman u osminu finala na prvom Grand Slam turniru sezone


Vjekoslav Paun
19.01.2018.07:25

Petra Martić ostvarila je rezultat karijere na Australian Openu, ponovila svoj najbolji uopće na Grand Slam turnirima. Sjajna 27-godišnjakinja iz Duća kraj Omiša izborila je plasman u osminu finala u Melbourneu, a "tajming" je i više nego odličan, na njezin - rođendan...

Pomalo iznenađujuće organizator je susret 89. tenisačice svijeta iz Hrvatske protiv Luksike Kumkhum (125. na svijetu iz Tajlanda) prebacio na središnji teren, u Rod Laver Arenu i u takvom ambijentu slavila je - iskusnija.

Tri godine mlađa protivnica, dešnjakinja, koja nema baš previše ovakvih "utakmica u nogama", bila je ofenzivnija od Hrvatice, vidi se to iz statistike winnera, ali Petra je bila strpljiva, znala je kada treba povući, a kada povući - kočnicu.

"Iskreno, nisam se dobro osjećala na turniru u Aucklandu, nisam baš imala previše samopouzdanja dok sam putovala u Melbourne.", bila je iskrena Petra poslije susreta.

"Zato sam preskočila Hobart i odvojila više vremena za treninge. Čini se da je to bio dobar plan", rekla je Martić koja je upravo danas proslavila rođendan - 27.

Za ulazak u četvrtfinale igrat će protiv Elise Mertens. Velika šansa, nepostavljeni par, jedan od rijetkih u ždrijebu...

"To što ću igrati u osmini finala mi se čini nevjerojatnim!", rekla je uvijek nasmijana Petra poslije meča.

Prvi set je zaključila za 37 minuta, osvojila je šest u posljednjih sedam gemova i napravila odličan zalet. No nije to bila neka ljepotica, čak 10 od 19 prvih gemova bili su breakovi, tko je reternirao - imao je prednost.

Ali u set odluke ušlo se daleko koncentriranije, osam gemova prošlo je bez breakova, a kod 5-5 konačno je Petra slomila suparnicu, pomogla je Tajlanđanka s dvije dvosutruke u nizu.

I slavlje za rođendan moglo je početi, zasluženo...

Podijeli članak