VIDEO: Fanovi diljem svijeta u šoku

Megapopularna nogometna simulacija nakon 18 godina mijenja ime: Pro Evolution Soccer odlazi zauvijek u povijest


100posto
24.08.2019.14:00
Megapopularna nogometna simulacija nakon 18 godina mijenja ime: Pro Evolution Soccer odlazi zauvijek u povijest
Screenshot

sažeto

Pro Evolution Soccer će se od sada zvati eFootball PES i to već od novog nastavka 


100posto
24.08.2019.14:00

Pro Evolution Soccer je jedan od najpopularnijih serijala nogometnih simulacija na svijetu i jedini konkurent FIFA-i. Popularni PES taj naziv nosi od 2001. godine kada je iz naslova nestao International Superstar Soccer, i ostao samo Pro Evolution Soccer. Sada će se i to promijeniti što je izazvalo bijes brojnih fanova.

Novi nastavak popularnog serijala neće nositi naslov Pro Evolution Soccer 20, već eFootball PES 2020. Ova promjena teško je pala brojnim igračima koji jednostavno smatraju da naslov ove videoigre ne bi trebalo previše dirati, a kamoli dodavati predznak eFootball, ali iz Konamija imaju opravdanje za takav postupak. 

"Ove godine najavili smo eFootball PES 2020 jer želimo staviti veći fokus na esport u budućnosti. Do sada smo to radili organiziranjem natjecanja poput PES League i eFootball Pro, a očekuju nas još veća esport natjecanja. Smatramo da ćemo promjenom naziva izraziti stav i pokazati igračima, ali i široj publici, da će esport igrati veliku ulogu u budućnosti", objasnio je Konamijev brend menadžer za Europu Lennart Bobzien.

Ovo objašnjenje nije previše umirilo fanove koji nisu zadovoljni novim nazivom. Dio ljudi smatra i da promjena imena proizlazi i iz želje da se Konami približi Europi u kojoj je engleska riječ za nogomet 'football' dok se 'soccer' koristi u SAD-u i Australiji. Novo ime sadrži obje varijante pa su jednim potezom riješili sve.

nogomet

esport

nogometna simulacija

Pes

newsletter

Prijavite se na Newsletter