Transfer koji pomiče granice

Milinković iz Crvene zvezde u Split: 'Zvezda mi je u srcu, ali u Splitu je super'


Slaven Knežević
02.05.2017.09:00
Milinković iz Crvene zvezde u Split: 'Zvezda mi je u srcu, ali u Splitu je super'
Jovana Milinković

sažeto

Jovanu Milinković nogomet je odveo iz Crvene zvezde u Split. S nama je podijelila dojmove iz Hrvatske


Slaven Knežević
02.05.2017.09:00

Zamislite da reprezentativac Srbije iz Crvene zvezde napravi transfer u neki od hrvatskih klubova. Povremeno se u javnost pusti takav "probni balon" obično u režiji Zdravka Mamića, no da se takav transfer realizira bila bi to "bomba" koja bi odjeknula cijelim Balkanom. A što ako se tako nešto već dogodilo?

Jovana Milinković srpska je nogometna reprezentativka i iz Zvezde je prešla u svoj već drugi hrvatski klub. Za 100posto se predstavila i podijelila svoje dojmove iz Hrvatske.

Tko je Jovana Milinković?

"Vječiti sam optimist koji sve u životu dočekuje s osmjehom i vjeruje u bolje sutra. Mislim da sam nježna djevojka koja odiše hrabrošću kad je to potrebno", predstavila nam se simpatična Jovana koja je igrala za ŽNK Osijek, a sada brani boje Splita.

Matični klub joj je Crvena zvezda i taj klub uvijek će joj biti u srcu.

"Meni je Crvena zvezda u srcu i tako će uvijek biti, bez obzira na to za koji klub igrala. Podrazumijeva se da u svakom klubu pružam svoj maksimum", rekla je Milinković pa se osvrnula na svoju splitsku avanturu:

"Osijek je već duže vremena prvak i mislim da je došlo vrijeme da Split zauzme prvo mjesto. U Splitu su me lijepo prihvatili. Svi su super prema meni i uprava i suigračice. Djevojke su stvarno srdačne. Družimo se u slobodno vrijeme, a kad god se okupimo zagarantirani su smijeh i zabava", kaže Jovana koja nije mogla izdvojiti najsmješniju anegdotu jer kaže u Splitu vlada stvarno odlična atmosfera i stalno je veselo.

Jovana Milinković

Ženski nogomet na Balkanu je u razvoju. Kakvo je stanje u Srbiji?

"Lige na Balkanu su u suštini jako slične, ali moram priznati da mi je čim sam ovdje došla postalo jasno da su uvjeti puno bolji nego u Srbiji. Ipak, u ovim krajevima još se ne može živjeti isključivo od nogometa. Nisu to velike cifre, no čini mi se da je stanje sve bolje i bolje."

Reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj nedavno je izvukla Španjolsku, Austriju, Finsku i Izrael. Kolike su šanse Srbije u tim kvalifikacijama?

"Kao što sam već ranije rekla, ja sam uvijek optimistična. Ne mislim da će biti lako, to sigurno neće, ali imamo odličnu ekipu i ako uspijemo nametnuti svoju igru i držati se dogovora u svlačionici, rezultat sigurno neće izostati."

U Splitu joj je dobro, a sobu dijeli s reprezentativkom Crne Gore, Željkom Radanović.

"Željka je moj dugogodišnji prijatelj, pa nam je onda zajednički život kao krojen po mjeri. Sve mi je ovdje super. Za sada sam tu i dobro mi je. Za budućnost još nemam planova. Na kraju ove sezone sjest ću s menadžerom i ljudima iz kluba pa ćemo odlučiti što i kako dalje", rekla je Milinković pa za kraj odgovorila na brzopotezno pitanje: Mediteranska kuhinja ili leskovački roštilj?

"Leskovački roštilj, hahaha", spremno nas je dočekala simpatična Jovana koja će svojom osobnošću i zalaganjem na terenu sigurno otvoriti put i drugim sportašima.

nogomet

Crvena zvezda

ŽNK Split

Jovana Milinković

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter