'FURIJA' UMJESTO 'TRICOLORA'

Mislio je da će na SP-u igrati za Francusku, ali nije dobio poziv, pa je jednostavno promijenio reprezentaciju


Toni Horvat
18.05.2018.14:00
Mislio je da će na SP-u igrati za Francusku, ali nije dobio poziv, pa je jednostavno promijenio reprezentaciju
Reuters

sažeto

Iako je bio pozvan za dvije kvalifikacijske utakmice, Laporte nikad nije debitirao za Francusku, a nije ni na proširenom popisu za SP


Toni Horvat
18.05.2018.14:00

Branič Manchester Cityja očekivao je da će ovo ljeto provesti u Rusiji kao član francuske reprezentacije, ali nije se našao ni na proširenom popisu Didiera Deschampsa. Međutim, nema brige, Aymeric Laporte vrlo vjerojatno će ipak igrati u Rusiji, ali kao - Španjolac.

Laporte je rođeni Francuz, ali cijeli je život proveo u španjolskoj pokrajini Baskiji, te ima španjolsko sportsko državljanstvo. Igrao je za sve mlađe francuske selekcije i namjeravao je i za seniorsku, ali računao je na to da će debitirati uoči SP-a u Rusiji.

Naime, Laporte je bio pozvan za kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske i Nizozemske, ali nije zaigrao i debitirao za Francusku. I ranije je razmišljao o nastupanju za Španjolce, ali "tricolori" su uvijek bili prva opcija. Sad se, nakon ovog razočaranja, stavio na raspolaganje Julenu Lopeteguiju.

Španjolski izbornik popis igrača za SP objavit će 21. svibnja, ali ako ni on ne pozove 23-godišnjeg francuskog Baska, moguće je da će si ovim potezom Laporte zatvoriti vrata reprezentativnog nogometa uopće.

A to bi bilo poprilično čudno, budući da se radi o izvrsnom braniču, kojeg je Manchester City u siječnju kupio za 65 milijuna eura. Prethodno je šest godina proveo u Athletic Bilbau, za koji inače igraju isključivo Baski, pa je postao tek drugi Francuz koji je zaigrao za njih, nakon Bixentea Lizarazua.

SP 2018.

Francuska

Španjolska

reprezentacija

Aymeric Laporte

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter