RETROVIZOR: NAJLUĐI KLUB APSOLUTNI JE HIT

Transfere dogovaraju u 'bačvama vina': 'Nadamo se da će nam Vida biti kapetan, a ako su malteški amateri opalili Hajduk, sigurno bi ih i mi namučili!'


Vjekoslav Paun
29.08.2019.07:55
Transfere dogovaraju u 'bačvama vina': 'Nadamo se da će nam Vida biti kapetan, a ako su malteški amateri opalili Hajduk, sigurno bi ih i mi namučili!'
Facebook

sažeto

HNK Graševina iz Vetova sve je osvojila u zadnjih nekoliko tjedana, a posebice navijači - Promili


Vjekoslav Paun
29.08.2019.07:55

U rubrici Retrovizor svakog tjedna podsjećat ćemo vas na naše najčitanije tekstove, reportaže i intervjue koje je redakcija 100posto napravila u proteklom razdoblju. Ovaj intervju objavljen je su srpnju 2019....

Da više ništa ne naprave, već su učinili nešto - čudesno. Promovirali su svoj maleni seoski klub onako kako samo genijalci to znaju, a ne samo to, zavrtjeli su priču koja se zaokupila doslovno cijelo selo i nekima je to zapravo danas razlog da ne spakiraju kovčeg i ne pobjegnu iz ionako opustošene Slavonije...

"Ideja? Kome je točno imenom i prezimenom pada ideja na pamet, to više niti ne znam, ali znam da kad smo malo po malo počeli razmišljati o tome, svima se nekako svidjela! Naravno, bilo je i onih koji su smatrali da smo ludi!", priča u dahu Dean Pavić, popularni - Deni.

HNK Graševina i njihovi navijači Promili svakako su hit na nogometnom tržištu. Donedavni klub Kamen iz Vetova promjenom imena doživio je (medijsko) uskrsnuće, no ne samo to - na najbolji mogući način promovirali su i svoj kraj. Promjena imena koja je itekako odzvonila u javnosti, rezultat je aktivnosti udruge vinara Veteri Castra, koja je u skupštini i izglasala novo ime po poznatoj sorti vina.

Facebook

Svoju odluku i novo ime objavili su na Facebooku kao i zanimljiv poziv svima koji žele postati navijačima odnosno sponzorima kluba. Svi koji doniraju između 100 i 400 kuna dobit će tako člansku iskaznicu, litru graševine i postati članovi navijačke skupine Promili.

"Naš klub je već neko vrijeme bio zaboravljen. Kako od navijača, tako i generalno od naše lokalne javnosti, no nakon jedne degustacije sve se zapravo promijenilo. Ušli smo u raspravu i bilo je milijun smiješnih ideja. Sve smo ih zapisali i onda smo krenuli ozbiljnije o tome razmišljati, shvatili da je odlična ideja. Da spojimo vino i nogomet!", rekao nam je Dean.

Neki su bili zbunjeni, u čudu, dobacivali rukom u stilu, "jeste li vi normalni", no na kraju su odlučili progurati ideju do kraja.

"Svom prijatelju Luki Mandiću sam ispričao priču do kraja, ideja, on je to prihvatio, on se bavi marketingom i krenuli smo u priču da oživimo ovaj naš kraj. Priču o selu, slavonskom selu iz kojeg ljudi odlaze... Svi koji su ostali u selu svi su se uključili u ovaj projekt!", priča Dean.

U upravi kluba naravno nalaze se vinari koji zajednički guraju ovaj klub, projekt.

Facebook

"Imamo podršku iz cijele Hrvatske, stalno nam se netko javlja! Radimo na obnovi terena, stadiona, svlačionica, svaku kunu koju dobijemo od članarine, ulažemo u obnovu", kaže mlađahni predsjednik koji ima 30 godina i koji već 10 godina živi od proizvodnje vina:

"Moj otac, moj djed, svi su se s tim bavili. Neki su to radili iz hobija, a ja sam se malo ozbiljnije tome posvetio i želim od toga živjeti do mirovine".

Momčad, koja će u rujnu istrčati u drugoj županijskoj ligi, već je na pripremama i nalazi se tu čitav niz zanimljivih likova...

"To su naši domaći igrači iz Vetova, koji su se poslije raširili po tu većim mjestima, a gdje su imali bolje uvjete. Sad se to mijenja, imamo ih čime privući. Naša priča je jedinstvena. To su igrači od 25, 26 godina, evo i ja sam se vratio iz Dinamo Vidovaca, nazvao sam te dečke i skupili smo se. Imamo i par pojačanja".

Kako se pojačanja dogovaraju, nagovaraju, kutija graševine, dvije?

"Haha, pa kod nas ima vina u potocima, pa to neće biti problem! A nova pojačanja ne samo da ne traže ništa, već ulažu u klub. Svaki igrač koji je došao dao je donaciju, nije ništa tražio."

Suce će biti lako "kupiti", šalimo se naravno s našim sugovornikom...

"Da da, to će biti zanimljiva priča sa sucima, ali mi ćemo biti maksimalno pošteni!".

Kakvi su im ciljevi?

"Pa želimo u Prvu županijsku ligu, želimo dignuti uvjete na bolju razinu, da budemo kao jedan trećeligaški klub. Bolje uvjete za mlade nogometaše."

Neki se šale po njihovom Facebooku da, s obzirom da je Hajduk ispao od malteških amatera, da bi i Graševina bila konkurentna na Poljudu?

"Moguće je da bi imali šansi, tko zna, možda i bi!", smije se i dodaje:

Facebook

"Ne bih se baš htio previše smijati tuđoj nesreći, ali nisu dobro izgledali, nitko od u toj utakmici."

Kako izgledaju pripreme trenutačno?

"Pa poslije posla dođemo do kluba, družimo se. Kod nas je uvijek veselo, u ekipi je barem pet vinara. Kad su utakmice, onda je ozbiljno", rekao je Dean.

Trener Jure Antunović nije vinar, ali je njegov sin. Tu je i brat od Mateja Mitrovića, i oni imaju vina...

"Domagoj Vida bi nam bio idealan kapetan momčadi! Čekamo ga da ovdje zaključi karijeru!", zaključuje veseli predsjednik.

100posto sport izdvojeno

HNK Graševina

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter