OPET KOD HRVATSKOG TRENERA

Mjesec dana 'ubijao' u Cedeviti, zbrisao u NBA ligu, ali brzo je odustao od životnog sna


Toni Horvat
14.07.2017.14:55
Mjesec dana 'ubijao' u Cedeviti, zbrisao u NBA ligu, ali brzo je odustao od životnog sna
Pedja Milosavljevic / CROPIX

sažeto

Američki razigravač Pierre Jackson, koji je lani kratko oduševljavao u dresu Cedevite, potpisao je za Maccabi Tel Aviv Nevena Spahije


Toni Horvat
14.07.2017.14:55

Pierre Jackson prošle je sezone odigrao samo sedam utakmica za Cedevitu, ali ostavio je dojam jednog od najboljih američkih košarkaša koji je ikad zaigrao za neki hrvatski klub.

U tih sedam utakmica u prosjeku je postizao 20,9 koševa uz 6,4 asistencije, a pogotovo je oduševio u dvije utakmice Eurokupa s prosjekom od 33,5 koša. Međutim, san mu je bio zaigrati u NBA ligi, pa je nakon mjesec dana zbrisao u SAD na poziv Texas Legendsa iz Razvojne lige, koji su mu otvarali vrata Dallas Mavericksa.

I zaista, nakon što je za Legendse bilježio prosjek od 22,5 koša i 7,7 dodavanja, a onda je dobio ugovor s Mavericksima, no ni u prosječnoj NBA momčadi, koja nije ušla u doigravanje, nije se naigrao. Odigrao je samo devet utakmica uz skromne brojke od 3,9 poena i 2,1 asistencije, nakon čega su ga otpustili, djelomično zbog ozljede tetive, djelomično zbog sve boljih igrača mladog razigravača Yogija Ferrella.

Za novu sezonu iz NBA lige nije dobio ponudu, pa se vratio u Europu. Zapravo, zemljopisno u Aziju, ali košarkaški u Europu, jer je popisao za Maccabi iz Tel Aviva, u kojem će ga voditi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, također povratnik iz NBA lige.

NBA

Cedevita

Neven Spahija

Maccabi Tel Aviv

Dallas Mavericks

Pierre Jackson

Podijeli članak