'Vinkovački Ibrahimović' pojačao Osijek

Mladi napadač odbio Sampdoriju i stigao u Gradski vrt: 'Gode mi usporedbe sa Zlatanom, ali uzor mi je Cristiano Ronaldo i sanjam Real Madrid'


Slaven Knežević
10.08.2019.07:55
Mladi napadač odbio Sampdoriju i stigao u Gradski vrt: 'Gode mi usporedbe sa Zlatanom, ali uzor mi je Cristiano Ronaldo i sanjam Real Madrid'
Nk Osijek

sažeto

Dion Drena Beljo jedan je od najtalentiranijih mladih napadača u Hrvatskoj i idealan sugovornik za našu rubriku 'Wunderkind'


Slaven Knežević
10.08.2019.07:55

U našoj rubrici 'Wunderkind' u kojoj predstavljamo mlade talente ugostili smo novo pojačanje NK Osijek, 17-godišnjeg Diona Drenu Belju. Beljo je karijeru započeo u Cibaliji iz koje je i stigao u Osijek nakon što je prošle sezone u 3. HNL za seniore zabio devet golova. Riječ je o jednom od najperspektivnijih napadača koje hrvatska ima u mladim kategorijama.

Beljo se taman smjestio u Osijeku za koji je potpisao u lipnju i prošao pripreme. Ono što je posebno i ističe se već na prvu kod mladog napadača jest njegovo ime Dion Drena.

"Dion je skraćenica od grčkog boga Dioniza. Svi imamo neke izvedenice od tog imena. Tata je Denis, sestra Dea, svi smo na slovo 'd'. Drena je bio nadimak od mojeg djeda koji je htio da se i to ubaci", objašnjava nam mladi napadač koji je rođen u Zagrebu.

U 3. HNL je zabio devet golova, a ima samo 17 godina. Iz praktički kadeta je zaigrao za seniore i zablistao.

"Moram priznati da je bilo dosta teško igrati za seniore. Trebalo se prilagoditi novom načinu igre koji se stvarno dosta razlikuje od juniorskog i kadetskog nogometa. Mislim da sam se uspio dobro prilagoditi, hahaha. Kasnije mi se nije bilo teško vratiti u juniore i kadete. Glavna je razlika zapravo na fizičkom planu i svakako u iskustvu igrača", kaže nam Dion svoje dojmove iz 3. HNL koju je igrao s Cibalijom.

Visina i nos za gol donijeli su mu nadimak 'vinkovački Ibrahimović'. Nas je zanimalo je li mu upravo Zlatan uzor?

"Od početka mi je Ronaldo nekako bio najbolji igrač. Gledao sam ga još kao dijete i on mi je broj jedan svakako. No, Zlatan je naravno vrlo visoko na ljestvici. Čudno mi je bilo kada sam prvi put čuo tu usporedbu s njim, ali nekako je i razumljivo s obzirom na to da sam i ja dosta visok."

Prošle zime bilo je govora o interesu Sampdorije. Beljo je bio i na probi u talijanskom prvoligašu, ali na kraju je ipak ostao u Cibaliji.

"Istina, bio sam tamo tjedan dana i trenirao s njima, ali na kraju sam u dogovoru s obitelji ipak odlučio ostati u Vinkovcima. Morao sam završiti školu, a nekako mi je Sampdoria i daleko u ovom trenutku. Nisam smatrao da je to najbolje rješenje za mene u tom trenutku. Ima još vremena."

Na kraju je odluka pala na ipak puno bliži Osijek koji je u posljednjih nekoliko sezona jedan od pretendenata za sami vrh hrvatskog nogometa. Kakva su očekivanja u novom klubu?

"Vidio sam da Osijek dosta ulaže u mlade igrače i ima velike ambicije. Dat ću sve od sebe da što prije zaigram za Osijek II, a najveća mi je želja zaigrati za prvu ekipu i zabijati na prvoligaškim terenima. To bih volio što prije ostvariti", kaže nam Beljo.

Mladi napadač je već nosio i dres Vatrenih u U-17 reprezentaciji, a to je, kaže, posebna čast.

"To je uvijek poseban osjećaj. To je baš neopisivo. Nastupaš za svoj narod i predstavljaš svoju zemlju, ne mogu to riječima opisati."

Kao i svaki klinac koji se bavi nogometom i Beljo ima san. Da može birati bilo koji klub na svijetu, bio bi to španjolski velikan.
"Od malih nogu mi je Real Madrid broj jedan i tamo želim završiti jednoga dana. Uglavnom su mi oni dragi zbog Ronalda, ali i našeg Luke Modrića koji je imao čudesan nogometni put i svima pokazao da se može."

Da ne pričamo samo o nogometnim obavezama, Dion nam je otkrio kako provodi slobodne dane.

"Nisam miran nikada. Ni na odmoru ne mogu biti miran. Uvijek želim trenirati i napredovati. Evo sada sam bio na odmoru. Pet dana sam proveo na moru, a onda sam se vratio treninzima. Volim i druge sportove pa pogledam malo tenis, košarku i popratim rezultate. Ponekad znam odigrati neku igricu s prijateljima preko interneta, ali uglavnom mi je draža opcija trening."

Ok, vratimo se onda na sport. Osim nogometa, Dion je igrao i futsal. Koliko pomaže mali nogomet na velikom terenu?

"Mislim da mi je dosta to pomoglo u nogometnom razvoju. Stalno sam prije visio na školskom igralištu, a onda se u Vinkovcima osnovao jedan futsal klub Aurelia pa sam stalno igrao i zimske i ljetne turnire. Stvarno mi je to dosta pomoglo u nogometu."

Za kraj, u 3. HNL je bilo devet pogodaka, koliko možemo očekivati u 2. HNL u dresu Osijeka II?

"Barem toliko, ako ne i više", kroz smijeh je zaključio simpatični napadač kojeg ćemo uskoro gledati i na prvoligaškim terenima.

nogomet

transfer

Cibalia

NK Osijek

Wunderkind

Dion Drena Beljo

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter