ĆIRO NOSTRADAMUS

Mojih pet razloga zašto će Dinamo biti prvak!


Vjekoslav Paun
17.02.2017.08:00
Mojih pet razloga zašto će Dinamo biti prvak!
Reuters

sažeto

Legendarni Miroslav Blažević otkrio je da navija za Rijeku koja ima prednost od šest bodova, ali da će modri sve to nadoknaditi


Vjekoslav Paun
17.02.2017.08:00

Start drugog dijela sezone Prve HNL već je tradicionalno u sjeni jednog čovjeka. Nenadmašni Ćiro Blažević otegnuo je proslavu 82. rođendana na nekoliko dana, bilo je tu tamburaša, torti, progovorio je za sve balkanske medije i u svom stilu, svakome od njih ponudio dovoljno materijala za naslovnice. Pa smo tako saznali da želi biti pokopan u Bosni, da bi volio voditi reprezentaciju Kosova, pa i to da će se Zdravku Mamiću baciti - u grob. Kad umre.

Ono što je nas zanimalo upravo je rasplet HNL-a, a koji starta današnjim sudarom Istre i Lokomotive. U svom stilu legendarni Ćiro na prvu dobacuje:
"Srce kaže Rijeka, razum - Dinamo!"

Malo se skulirao pa pojašnjava...

"Prvo da budem jasan, ja navijam za Rijeku. Od sveg srca želim da Riječani budu prvi!", malo se zakašljao, pa nastavio:

"Uvijek što kažem sve bude obrnuto! Nadam se da će biti i ovoga puta. Ja bih volio da Rijeka bude prvak da se razbije ta monotonija, ali nisam baš siguran."

Ponudio je bivši izbornik vatrenih svoje argumente, svoje razloge zašto će Dinamo biti opet prvak. I to pet njih.

1. ODLIČAN TRENER

Ćiro misli da je Ivajlo Petev pun pogodak za modre.

"Nadaren je. Pokazao je to brzo u nekoliko poteza. Već u utakmicama Lige prvaka. Sigurno je kapacitet za Dinamo. Nije on mutav. Afirmirao se i bit će on jako opasan protivnik Matjažu Keku i njegovoj Rijeci. Jako je dobar!"


2. POVRATAK SAMMIRA

Za neke je dolazak 29-godišnjeg Sammira pojačanje, a za one skeptičnije više - problem.

"Mislim da će njegov dolazak pozitivno djelovati na kompletnu momčad. Jedino sam zabrinut što se baš i nije nešto puno pisalo o njemu na pripremama u Turskoj, znači da nešto ne štima. Vidim da će tek u travnju biti spreman za svih 90 minuta, ali s njim nikad ne znaš."

Ranko Suvar / CROPIX
3. MEĐUSOBNI DUELI

"Dinamo ima prednost u međusobnim sudarima. I to je važno. Ali ja nekako mislim da to i neće biti najpresudnije. Ima dosta utakmica, znaju se bodovi usput otkidati, tako da će biti svega. Njihovi dueli će biti važni, jako važni, ali ne i presudni."


4. DINAMOVO PROLJEĆE

Dinamo zadnjih godina i nije morao igrati svoj najbolji nogomet jer je bodovni konto to - dopuštao.

"Ovaj put će Dinamo biti jako motiviran i sigurno može preokrenuti u svoju korist."


5. SUCI

Često su suci prozivani kao nerijetko u najmanju ruku - subjektivni.

"Ne mogu ništa reći o sucima, vidim da ih vodi jedan častan gospodin i nekako želim vjerovati da će sve biti u redu s te strane, da će biti što manje njihovih pogrešaka."

I za kraj, samo napomena...
"Ali sine, ja sam ti loš prognozer! Kurac od prognozera!"

nogomet

Blažević

Podijeli članak