FOTO: CIRKUS NA UTAKMICI

Na teren pustili kokoši u bojama gostujućega kluba, direktor podivljao i šutnuo jednu izvan travnjaka


Toni Horvat
14.03.2018.18:30
Na teren pustili kokoši u bojama gostujućega kluba, direktor podivljao i šutnuo jednu izvan travnjaka
Laurence Griffiths/Getty Images

sažeto

U ovoj priči nitko nije dobro završio - ni domaći klub, ni navijači, ni direktor, a bome ni kokoši


Toni Horvat
14.03.2018.18:30

Ponekad kažemo da nogometaši trče kao kokoši bez glave, a u ovoj priči iz Urugvaja kokoši su nogometašima - došle glave. Točnije, koštale su domaći klub odigravanja jedne utakmice izvan svojeg stadiona, a njegova direktora javne osude zbog zlostavljanja životinja.

Na utakmici između Fenixa i Racinga netko je na travnjak pustio dvije kokoši obojene u zeleno i bijelo, klupske boje gostiju, kojima je "umjetnik" želio pokazati što misli o protivnicima.

Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta jer nije bilo lako odstraniti perad s terena, pa je direktor domaćega kluba Gaston Alegari izgubio živce i svom snagom šutnuo jednog od uljeza te ekspresno na sebe navukao bijes društva za zaštitu životinja.

Urugvajski nogometni savez kaznio je Fenix odigravanje jedne domaće utakmice izvan svojeg stadiona, a da stvar bude još gora za njega, Racing je slavio 1-0 golom u 85. minuti.

A direktor Alegari je na Twitteru pokušao smiriti strasti te se ispričao svima koji su se našli uvrijeđeni njegovim postupkom.

"Žao mi je zbog događaja s utakmice, to nije način na koji inače djelujem. Situacija u datom trenutku me natjerala da neprimjereno reagiram. Želim se javno ispričati zbog svojeg postupka", napisao je direktor.

Nitko od svjetskih medija koji su prenijeli priču ne piše o tome što se dogodilo s kokošima.

nogomet

Urugvaj

kokoši

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter