Švedska uzrokovala kaos u Italiji

Najbolji igrači napustili reprezentaciju: 'Ružno je završiti ovako, valjda će drugi znati bolje'


Slaven Knežević
14.11.2017.10:55
Najbolji igrači napustili reprezentaciju: 'Ružno je završiti ovako, valjda će drugi znati bolje'
Getty Images

sažeto

Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli i Daniele De Rossi odlučili su se oprostiti od reprezentacije nakon što se Italija nije uspjela kvalificirati na SP


Slaven Knežević
14.11.2017.10:55

Italija je po prvi puta nakon 60 godina ostala kratka za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Švedskoj je dovoljan bio jedan gol u dvije utakmice da eliminira Talijane i napravi potpuni kaos u njihovoj reprezentaciji. Mediji ne štede donedavne heroje, a reprezentacija ostaje bez čak četiri stožerna igrača i senatora koji su ju godinama držali u svjetskom vrhu.

"Gotov sam. Vrijeme je tiranin koji me pregazio. Nije mi žao zbog mene, nego zbog reprezentacije. Nismo ostvarili nešto što je cijelom društvu važno. Tužan sam jer je moja zadnja utakmica završila ispadanjem sa Svjetskog prvenstva", rekao je u suzama legendarni vratar Gianluigi Buffon nakon utakmice pa dodao:

"Znali smo da će biti teško. Nedostajalo nam je lucidnosti za postići pogodak. Budućnost talijanskog nogometa postoji. Imamo dobre igrače. Ružno je ovako završiti. Pozdravljam sve, a reprezentaciju ostavljam Donnarummi", zaključio je Buffon.

Osim Buffona od reprezentacije su se oprostili i Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli i Daniele De Rossi.

"Ovo je jako tmuran period za one koji su dio svega nekoliko desetljeća. Vrijeme je da dođu mlađe generacije. Mi ćemo im ustupiti naše mjesto. Nakon utakmice atmosfera je bila kao na sprovodu, a nitko nije umro. Siguran sam da će se Italija vratiti jača nego ikad", rekao je na oproštaju De Rossi.

Chiellini se također oprostio u 33 godini.

"Reprezentacija treba ostati Marcu Verrattiju i ostalima rođenima devedesetih godina. Dug je put pred nama nakon ovakvog pada, ali to je neminovno", rekao je Chiellini, a na njegove riječi nadovezao se i 36-godišnji Barzagli:

"Era nas starijih je došla kraju. Nadam se da mlađi mogu riješiti ovo bolje nego mi", zaključio je Barzagli.

nogomet

Svjetsko prvenstvo

Italija

Gianluigi Buffon

Giorgio Chiellini

Andrea Barzagli

Daniele De Rossi

Podijeli članak