VIDEO: A ŠTO VI KAŽETE?

Najbolji sportski plesovi: Od rukometne gusjenice i Blankine proslave do Hake i robota Croucha


Toni Horvat
13.01.2018.09:00
Najbolji sportski plesovi: Od rukometne gusjenice i Blankine proslave do Hake i robota Croucha
arhiva CROPIX

sažeto

Svaki veliki rezultat treba pobjednički ples


Toni Horvat
13.01.2018.09:00

Kad pomislimo na rukomet, posebno reprezentativni uvijek se nekako nadamo medalji, velikim pobjedama, jer rukometaši su nas kroz povijest jednostavno na to naviknuli.

Još od onog fantastičnog olimpijskog zlata u Atlanti 1996. jedan od zaštitnih znakova naših rukometaša je ona pobjednička gusjenica, koju su ponavljale i druge generacije.

Pa u nadi da ćemo i ove godine nakon finala gledati tu gusjenicu, prisjetimo se nekih od najboljih, najluđih, najsmješnijih plesova u sportu, a vi nam u anketi na dnu kažite koji vam je najdraži.

Krenimo, dakle s rukometnom gusjenicom, čiju je snimku neočekivano teško naći na internetu...

Srpski košarkaš Boban Marjanović bio je MVP Eurolige, sad je u NBA ligi, ali igra jako malo. Ali zato je pokazao da i čovjek od 222 cm zna zaplesati.

Ako govorimo o košarkašima, nema boljeg plesača od Shaquillea O'Neala. Njegovih plesova ima koliko hoćete, ali nama je nekako najurnebesniji ovaj jednostavni pokret, barem u kombinaciji s mačkom.

Ne možemo nikako zaboraviti Blanku Vlašić. Zbog njenog pobjedničkog plesa neki su uživali, a neki se crvenjeli umjesto nje.

No u atletici je najpopularnija plesačica definitivno australska preponašica Michelle Jenneke, koja je ovim seksi zagrijavanjem osvojila svijet.

Niti jedan razgovor o plesu u sportu ne može proteći bez novozelandske Hake, koju su popularizirali ragbijaši, ali koriste je praktički sve novozelandske reprezentacije. Nekad su njom zastrašivali protivnike, danas Haka služi samo za zabavljanje publike.

Engleski nogometaš Peter Crouch smiješna je pojava sam po sebi, onako visok, mršav i krakat. A još kad proslavi gol robotskim plesom...

I za kraj smo ostavili malo brazilskog štiha. Ronaldinho je sinonim za radost igranja nogometa, pa je logično i da zna radosne plesove.

Onda, tko je po vama najbolji?

hrvatska rukometna reprezentacija

proslava

ples

Blanka Vlašić

Peter Crouch

gusjenica

Haka

Podijeli članak