KAKVA DOMINACIJA!

Najbolji u najtežoj disciplini: Riječanin Enrico Marotti pokorio Europu u Bolu na Braču


Vid Barić
27.08.2017.12:00
Najbolji u najtežoj disciplini: Riječanin Enrico Marotti pokorio Europu u Bolu na Braču

sažeto

Nakon naslova europskog prvaka i svjetskog prvaka Enrico Marotti se okitio i titulom pobjednika Euro Grand Prixa pobjedom u slalomu u Bolu na Braču


Vid Barić
27.08.2017.12:00

Nakon četiri dana natjecanja na Euro Grand Prixu koji se održavao od 22. do 26. kolovoza u Bolu na Braču, dvadesetšestogodišnji Riječanin Enrico Marotti osvojio je zlato, te je time još jednom dokazao svoju superiornost u najzahtjevnijoj disciplini u jedrenju na dasci – slalomu.

''Divan je osjećaj pobjediti pred vlastitom publikom. Nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta naporno sam vježbao s mentalnim trenerom Petrom Nikolićem kako bi ove godine bio još bolji. Trener mi je bio ogromna potpora i bez njega sigurno nebi mogao ostvariti dobar rezultat. Drago mi je da nas je vjetar poslužio i da sam se i ove godine popeo na pobjedničko postolje baš na Braču pred domaćom publikom.'', izjavio je Marotti, koji je prošle godine postao viceprvak svijeta upravo u Bolu na Braču.

Podsjećamo, dvadesetšestogodišnji Enrico Marotti ostvario je povijesni rezultat prošle godine u Bolu kada je kao prvi Hrvat ikada postao viceprvak svijeta u jedrenju na dasci u atraktivnoj i najzahtjevnijoj disciplini slalom. Marotti se tako do sada okitio, pored titule europskog prvaka, svjetskog viceprvaka i najnovijom, prvak Euro Grand Prixa.

Euro Grand Prix koji se ovih dana održavao u Bolu na Braču organizira IFCA (International Windsurfing Association), organizacija koja je zaslužna i za organizaciju europskog i svjetskog prvenstva.

Video je snimio i montirao Bartosz Wozniak (https://www.bwozniakphotography.co.uk).

100posto ekstremno

ekstremni sportovi

slalom

Bol na Braču

Enrico Marotti

Podijeli članak