Mladi Dinamovac najavio pohod na vrh

'Najdraža pobjeda s Dinamom mi je protiv Juventusa u Torinu, a Luka Modrić može nam svima biti uzor'


Slaven Knežević
16.04.2018.21:45
'Najdraža pobjeda s Dinamom mi je protiv Juventusa u Torinu, a Luka Modrić može nam svima biti uzor'
GNK Dinamo Zagreb

sažeto

Petar Čuić jedan je od onih koji dolaze. 18-godišnji stoper Dinama ispričao nam je svoja iskustva u Ligi prvaka i nogometnoj školi maksimirskog kluba


Slaven Knežević
16.04.2018.21:45

Petar Čuić u Dinamo je stigao 2015. godine iz NK Zagreba, te je odmah priključen U-17 ekipi modrog sastava. 18-godišnji Petar prošle godine igrao je Ligu prvaka s Dinamovim juniorima, a ove sezone mladi je stoper priključen drugoj momčadi modrih za koju je nedavno i debitirao. Prošle godine završio je XIII. gimnaziju, a sljedeće godine upisuje i fakultet. Usklađivanje škole i obaveza u klubu nije mu predstavljalo problem.

"Moguće je uskladiti školske obaveze i nogomet ako se sve dobro isplanira. Uostalom, treneri u nogometnoj školi i potiču mlade igrače da prvo riješe školske obaveze kako bi mogli biti u potpunosti posvećeni treninzima i utakmicama. Ovu godinu sam napravio pauzu, ali već iduće upisujem fakultet", kaže nam Čuić.

Prošle godine igrao je juniorsku Ligu prvaka.

"Bilo je to jako lijepo iskustvo. Svakom mladom igraču je užitak igrati protiv velikana kao što su Juventus, Sevilla i Lyon. Nažalost, nismo uspjeli proći dalje, ali to nam je sigurno bila odlična škola za sve ono što nas očekuje", kaže Čuić koji je ove godine priključen Dinamu II:

"Izrazito sam ponosan na to što sam priključen drugoj ekipi Dinama. Vide se razlike između juniorskog i seniorskog nogometa. Glavna razlika je što je seniorski nogomet odgovorniji, čvršći i brži, ali i juniorska liga nam je jako kvalitetna i ima jako dobrih igrača, pogotovo u Dinamu."

Kakva je Dinamova škola? Svi hvale školu nogometa u Maksimiru. Kako se Vama čini?

"Ma ne treba na to trošiti previše riječi. Svi znamo o kakvoj se školi radi. Dinamo ima jako puno kvalitetnih igrača u svim kategorijama. Uvjeti za rad su odlični, a kvalitetna struka čini nogometnu školu Dinama najbolju na ovim prostorima."

Čuić nema nogometnog uzora, a sportski uzor mu je Dražen Petrović.

"Moj uzor u sportu je Dražen Petrović, a kada bih morao birati nogometnog uzora, imao bih stvarno težak izbor. Mislim da Luka Modrić i njegov trnovit put do uspjeha može svim mladim nogometašima biti uzor i pokazatelj da nikada ne treba odustati. Treba se uvijek nadati i boriti za ono što želiš."

GNK Dinamo Zagreb

Što se sluša u svlačionici i kako slavite pobjede?

"Uglavnom je uključen Narodni radio ili Enter. Od kada sam stigao u B momčad utakmice se igraju srijedom i subotom pa nemamo puno vremena za slavlje. Uvijek uslikamo pobjednički selfie i sretni smo, no odmah idući dan počinju pripreme za iduću utakmicu. Slavit ćemo kada dignemo pehar."

Cilj je, dakle, osvajanje 2. HNL?

"Ciljevi druge ekipe ove sezone su jednostavni. Želimo svaku utakmicu igrati dobar nogomet kakav smo prikazivali do sada. Želimo pokazati da smo zasluženo prvi na tablici i zadržati ovaj pobjednički niz. Naravno, na kraju sezone želimo biti prvaci."

Najdraža pobjeda u dosadašnjoj karijeri je, naravno, slavlje u Torinu, a u prvoj ekipi nema svojeg favorita.

"Najdraža pobjeda u karijeri bila je ona kada je u Torinu prošle godine pao Juventus. Jednom sam bio na treningu s prvom ekipom dok je bila reprezentativna stanka. Svi igrači su mi super. Stvarno ne bih nikoga posebno isticao", zaključuje Čuić.

nogomet

Dinamo

Petar Čuić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter