WUNDERKIND: Antonia Ružić

'Najljepše iskustvo doživjela sam u Miamiju, a najgore protiv jedne Ruskinje koja me je brutalno pokrala tijekom meča'


Vjekoslav Paun
13.10.2018.08:00
'Najljepše iskustvo doživjela sam u Miamiju, a najgore protiv jedne Ruskinje koja me je brutalno pokrala tijekom meča'
Facebook

sažeto

U našoj subotnjoj rubrici 'Wunderkind' predstavljamo mlade nade hrvatskog sporta, a danas je naša gošća mlada Međimurka, 16-godišnjakinja koja dolazi...


Vjekoslav Paun
13.10.2018.08:00

Oduvijek je voljela pratiti sportove na televiziji. Iz tog je razloga krenula prvo na gimnastiku, poslije je izabrala tenis i kako se stvari trenutačno odvijaju, nije pogriješila...

Malo trening, malo kondicijski trening, pa škola, pa opet trening, trenutačno je u tom ritmu talentirana 16-godišnja Antonia Ružić, jedna od najboljih mladih hrvatskih tenisačica.

Osvojila je nekoliko Tennis Europe turnira, bila je najbolja na državnim prvenstvima Hrvatske u kategoriji do 14, 16 i 18 godina...

Facebook

"U tenisu sam slučajno završila. Išla sam godinu dana na gimnastiku, ali na kraju sam se ipak odlučila za tenis. Počela sam tu u blizini svog mjesta, u Čakovcu", rekla je tenisačica iz Orehovice.

Na televiziji je još voljela pratiti plivanje, skijanje, ali tenis joj je nekako bio najbliži.

"Moram priznati da nisam imala neke velike uzore od tenisačica, možda Simona Halep. Najviše sam pratila mečeve Rogera Federera i Rafaela Nadala, oni su mi uvijek bili najdraži", otkrila je 16-godišnjakinja.

Prošla su vremena Monike Seleš, Martine Hingis, kada su se sa 16 već osvajali Grand Slam naslovi, juniorke danas polako ulaze u profesionalne vode.

Facebook

"Kod mene je najvažnije da sve ide polako. Dobro mi je krenulo, nadam se da ću tako i nastaviti i da ću sljedeće godine polako stjecati sve više iskustva na ITF juniorskim turnirima, polako i juniorskim Grand Slam turnirima", rekla je Antonia.

Kada su ciljevi u karijeri u pitanju, samo će se nasmijati...

"Naravno da je svakome cilj osvojiti Grand Slam naslov, biti broj jedan na svijetu, a malo tko uspije to realizirati. Treba uvijek ići polako, korak po korak. Igrati tenis bez pritiska i bez ozljeda, to je najbitnije", rekla je skromna Antonia.

Već sad dosta izostaje iz škole, ali djelatnici gimnazije sigurno joj izlaze u susret?

"Svi su jako dobri prema meni, a ja se odužim nekad kakvim suvenirom s putovanja, možda za razrednicu, haha. Prijateljima je jako drago što se bavim tenisom i svi su mi jako velika potpora", rekla je Ružić.

Facebook

Cilj joj je završiti gimnaziju, odabrati i završiti fakultet.

"Nikad ne znaš kaj bude, škola mora biti završena, a daj Bože da mi ne bude trebala i da mogu živjeti od tenisa", rekla je.

Mlađa sestra trenira gimnastiku, ima i starijeg brata koji je na fakultetu. Najviše voli voziti bicikl, plivati, igrati se s psom Abbyjem.

"Jako cijenim sve naše sportaše koji su napravili sjajne karijere, naše nogometaše, Marina Čilića, Ivana Dodiga, sve koji su se jako puno trudili u karijeri i sad su sretni zbog toga.", otkrila je.

Oblači li istu majicu, nosi različite čarape, čisti liniju?

"Nisam praznovjerna. Što obučem, obučem. Uopće ne pazim na te stvari", rekla je.

Facebook

Otkrila je i što je najviše iritira...

"Pa dok sam bila mlađa, kada bi igrali mečeve bez sudaca, onda se je znalo događati da protivnici vole ukrasti poene. Najgori skandal bio je kad sam igrala protiv jedne Ruskinje, vodila sam 3-0 u gemovima, ali je ona sebi u glavi složila da je 2-1 i tako je došao i sudac, pa je bila nezgodna situacija. A i na betonu se zna važna lopta ukrasti...", nasmijat će se Antonia.

Treneri su joj Tomislav Hoblin i Dino Lepen. Kad je škola u tijeku, trenira dva-tri sata dnevno i odlazi na kondicijske treninge četiri puta tjedno, a kada nema škole, ima treninge i dva puta dnevno.

"Što sam za sada vidjela od svijeta, mogu reći da mi se najviše svidio Miami. Poseban je osjećaj biti u Americi i to me se je najviše dojmilo", zaključila je Antonia.

tenis

Antonia Ružić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter