VIDEO: Nitko nije bio lud kao on

Najprljaviji nogometaš u povijesti: Tukao je koga je stigao, uhvatio i Gascoignea za 'jaja', a onda je sve šokirao svojom odlukom


Vjekoslav Paun
05.01.2019.18:45
Najprljaviji nogometaš u povijesti: Tukao je koga je stigao, uhvatio i Gascoignea za 'jaja', a onda je sve šokirao svojom odlukom
Getty Images

sažeto

Njegov život apsolutna je filmska priča, pa je i morao završiti u filmskoj industriji gdje se itekako dokazao...


Vjekoslav Paun
05.01.2019.18:45

Vinnie Jones, bivši nogometaš i filmska zvijezda, rođen je upravo na današnji dan. Njegov život apsolutna je filmska priča, pa je i morao završiti u filmskoj industriji gdje se itekako dokazao...

Karijeru je započeo 1984. godine u Wealdstoneu, a kasnije je igrao i za druge klubove, kao što su Wimbledon FC, Leeds United, Sheffield United, Chelsea, QPR.

Bio je i kapetan nacionalne reprezentacije Walesa, a nakon što se povukao s nogometnih terena okušao se i u glumi gdje je odigrao niz zapaženih uloga. Jedna od najpoznatijih je ona Juggernauta u serijalu X-Men.

Još kao nogometaš često je na terenu pokazivao svoju nasilnu narav zbog koje je nekoliko puta završio iza rešetaka. Jedan od njegovih najpoznatijih poteza bio je kad je zgrabio Paula Gascoignea - za međunožje.

"Samo sam htio provjeriti jesu li mu toliko velika muda kao što pričaju!", objasnio je svoj potez.

Rušio je i neke neslavne rekorde, kao naprimjer, najbrži žuti karton u povijesti nogometa. Dobio ga je tijekom susreta Chelseaja i Sheffield Uniteda tijekom duela u FA kupu. A dobio je karton nakon samo - tri sekunde!

"Dobio sam žuti karton tri sekunde prekasno", legendarna je izjava tog zločestog dečka svjetskog nogometa.

Prije pet godine Jones je otkrio da on i njegova supruga Tanya, s kojom ima dvoje djece, boluju od raka kože. Nakon što mu je dijagnosticirana bolest, Vinnie se potpuno povukao iz javnosti.

"Kada mi je liječnik priopćio da imam rak pitao sam ga samo koliko mi je života ostalo. Tijekom karijere borio sam se s nekim od najčvršćih i najprljavijih muškaraca, bio sam u nekoliko krvavih obračuna u barovima, ali ovo je daleko najteži i najopasniji protivnik s kojim sam se susreo", izjavio je Jones.

Pobijedio je bolest i nastavio u starom ritmu, snimati filomove, ulaziti u nove poslovne izazove.

nogomet

Vinnie Jones

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter