ANKETA: JE LI KRENULA EUFORIJA?

Najveća pobjeda 'kockastih' ikad na SP-ima: Čarobna noć u Lyonu, osvajanje bronce ili slanje Messija 'u mirovinu'?


Toni Horvat
21.06.2018.22:40
Najveća pobjeda 'kockastih' ikad na SP-ima: Čarobna noć u Lyonu, osvajanje bronce ili slanje Messija 'u mirovinu'?
Reuters

sažeto

Jesu li Modrić i društvo nadmašili pobjede brončanih 'vatrenih'?


Toni Horvat
21.06.2018.22:40

Nakon 20 godina Hrvatska je prošla skupinu na Svjetskom prvenstvu, i to kako! Euforiju će biti teško zaustaviti nakon 3-0 protiv Argentine, jedne od najvećih pobjeda "kockastih" u povijesti na SP-ima.

Ili možda čak najveće? Koja je konkurencija? Svakako najveća dolazi baš iz te 1998. i puta do bronce, bilo onih čudesnih i istovjetnih 3-0 u četvrtfinalu protiv Nijemaca ili u konačnoj borbi za broncu i 2-1 protiv Nizozemske.

Osim toga nije bilo velikih pobjeda, osim one protiv Italije uz veliku sudačku pomoć, a koja ionako naposljetku nije ništa značila zbog poraza od Ekvadora u posljednjem kolu skupine.

Njemačka 2006. nije nas baš usrećila, JAR 2010. smo preskočili, a prije četiri godine u Brazilu pamtimo najvišu hrvatsku pobjedu na SP-ima, 4-0 protiv Kameruna, ali niti je protivnik bio strašan poput gorenavedenih, niti je rasplet bio drukčiji od onog 2002.

Ova večerašnja zasad je "samo" osigurala plasman u osminu finala, ali uzmemo li u obzir koliko je ova utakmica značila Argentincima i ponajboljem svjetskom nogometašu, dobiva na vrijednosti. Jer ne dobiju li "gaučosi" Nigerijce, ovo bi mogla biti pretposljednja utakmica Lea Messija za reprezentaciju.

Podsjetite se konkurencije i kažite nam u anketi, koja je najveća hrvatska pobjeda na SP-ima?

hrvatska nogometna reprezentacija

SP 2018.

anketa

Argentina

100posto anketa

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter