VIDEO: NAPOLA HRVAT, NAPOLA GRK

Vlasnik jedinoga grčkog restorana u Zagrebu: Kristian usporedio svoje dvije zemlje i pojasnio zašto će 'kockasti' u Rusiju


Toni Horvat
09.11.2017.08:00
Vlasnik jedinoga grčkog restorana u Zagrebu: Kristian usporedio svoje dvije zemlje i pojasnio zašto će 'kockasti' u Rusiju

sažeto

Kristian Šimunović usporedio je Hrvatsku i Grčku u pet kategorija, na temelju čega smo došli do rezultata utakmice


Toni Horvat
09.11.2017.08:00

Većina Hrvata nema dileme oko toga za koga će navijati u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u kojima "kockasti" igraju protiv Grčke. Zapravo, nema ni Kristian Šimunović. On će navijati za - obje reprezentacije.

Kristianova majka je Grkinja, a otac Hrvat. Prije tri godine napustio je ekonomskom krizom uništenu Grčku i doselio se u Zagreb, a prošlog je mjeseca u Tkalčićevoj ulici otvorio El Greco, jedini grčki restoran u hrvatskoj metropoli.

Svoje dvojno podrijetlo i odlično poznavanje obaju jezika pomoglo mu je da dobije angažmane u sportu, pa je i u Grčkoj i u Hrvatskoj radio kao prevoditelj na konferencijama za medije kad su se sastajali klubovi ili reprezentacije tih dviju zemalja, a tijekom Olimpijskih igara u Ateni 2004. pomagao je ekipi HRT-a kao vodič i tumač.

Kako brojni Hrvati u potrazi za boljim životom odlaze u Irsku i druge zemlje, tako je iz istog razloga Šimunović došao iz Grčke u Hrvatsku. U El Grecu poslužuje grčke specijalitete poput gyrosa, souvlakija, grčke salate...

Kao mladić bavio se sportom, posebice tenisom, ali broj jedan mu je ipak nogomet. Čak je i bio u Portugalu na finalu Eura 2004. kad je Grčka šokirala domaćine i senzacionalno postala europski prvak, a kaže da mu je to bio najljepši dan u životu.

No ne zanosi se idejom da bi Grci mogli u ovim kvalifikacijama izbaciti Hrvatsku. Na kraju krajeva, svejedno mu je. Tko god da prođe, imat će za koga navijati u Rusiji.

A povodom ovih hrvatsko-grčkih okršaja zamolili smo ga da nam usporedi svoje dvije zemlje u pet "ključnih" kategorija, a u priloženom videu možete pogledati kako je Hrvatska odnijela pobjedu.

hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska

100posto sport video

Grčka

restoran

Kristian Šimunović

El Greco

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter