TRAŽE I STRANOG POVJERENIKA

Naš Hajduk pozvao policiju i USKOK na istragu sudačke organizacije i njenu povezanost s osumnjičenicima u Osijeku


Toni Horvat
25.05.2018.17:15
Naš Hajduk pozvao policiju i USKOK na istragu sudačke organizacije i njenu povezanost s osumnjičenicima u Osijeku
Josko Ponos / CROPIX / CROPIX

sažeto

'Vrijeme je da dovrše posao u nogometu i bace iza rešetaka sve one koji su zaslužili tamo biti', kažu u Našem Hajduku


Toni Horvat
25.05.2018.17:15

Kaos u hrvatskom nogometu zbog suđenja na finalu Kupa između Dinama i Hajduka se nastavlja, a za novu epizodu zaslužan je Naš Hajduk, koji se oglasio priopćenjem na svojoj stranici na Facebooku, ponovno zatražio reorganizaciju sudačke organizacije i stranog povjerenika za suđenje te pozvao USKOK na istragu.

Objavu prenosimo u cijelosti.

"Nakon predstave u srijedu i jučerašnjih medijskih istupa onih kojima bi jedini interes trebao biti nogomet sa što manje tzv. dvojbenih situacija, a ne režiranje istih, nema prostora za pitanje je li sudačka organizacija glavni egzekutor nogometne močvare kojoj svjedočimo godinama, alfa i omega problema na zelenim terenima.

Naš Hajduk, kao i Hajduk, opetovano traže stranog respektabilnog povjerenika za suđenje i reorganizaciju sudačke organizacije kako bi se, barem što se sportskog dijela tiče, riješilo ovo pitanje. Onaj drugi dio, kazneni, u rukama je institucija i smatrali bismo neodgovornim da se ne angažiraju oko istraga sudačke organizacije i njihove povezanosti s ljudima koji u Osijeku čekaju presude. Policija i USKOK su već jednom odradili istragu i doveli do osude za sudačke iznude, vrijeme je da dovrše posao u nogometu i bace iza rešetaka sve one koji su zaslužili tamo biti."

Ni u samom Hajduku ne miruju, pa je klub "do raspisivanja i provedbe demokratskih izbora unutar HNS-a te rješavanja aktualne situacije unutar sudačke organizacije" zabranio ulazak u svečanu ložu Poljuda članovima Izvršnog odbora HNS-a te im poslao 17 prozirnih medalja.

"HNK Hajduk, do raspisivanja i provedbe demokratskih izbora unutar Hrvatskog nogometnog saveza te rješavanja aktualne situacije unutar sudačke organizacije zabranjuje ulazak u svečanu ložu članovima Izvršnog odbora HNS-a. Iznimke mogu biti tek slučajevi kada neki od članova IO HNS-a budu u nužnim ulogama predviđenim propozicijama, kao službeni predstavnici gostujućeg kluba. Naravno, svi članovi IO slobodni su, kao i ostali gledatelji, kupiti ulaznice za sve ostale sektore, odnosno tribine poljudskog stadiona i uživo gledati najgledaniji hrvatski klub (u upravo završenoj sezoni možemo se pohvaliti da na naše utakmice otpada čak 55 % ukupne gledanosti lige uživo na svim stadionima)", stoji u priopćenju na službenoj stranici splitskoga kluba.

Hajduk

suđenje

Naš Hajduk

sudačka organizacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter