VIDEO: Tuga nakon paklenih muka

Natjecatelji padali od vrućine, završavali na hitnoj... U tim nemogućim uvjetima dvije cure izborile Olimpijske igre no onda je uslijedio šok!


Dejan Šmehil
17.08.2019.17:00
Natjecatelji padali od vrućine, završavali na hitnoj... U tim nemogućim uvjetima dvije cure izborile Olimpijske igre no onda je uslijedio šok!
Getty

sažeto

Triatlonke Learmonth i Taylor-Brown odlučile su kroz cilj proći držeći se za ruke i zaradile su diskvalifikaciju te ostale bez OI...


Dejan Šmehil
17.08.2019.17:00

Jessica Learmonth i Georgia Taylor-Brown odrađivale su u Tokiju kvalifikacijski triatlon za skorašnje Olimpijske igre.

Praktički cijelu utrku trčale su Britanke rame uz rame, a onda su pred ciljem, ove dvije sportašice koje su velike prijateljice i zajedno treniraju, odlučile spontano uhvatiti se za ruke i tako proći ciljem te proslaviti drugo, odnosno treće mjesto.

Nakon pregleda snimke utvrđeno je fotofinišom da je Learmonth ipak bila mrvicu brža i pripalo joj je drugo mjesto no onda je uslijedio šok!

Prošle pakao da bi istrčale utrku i onda...

Svjetska triatlonska federacija diskvalificirala ih je po hitnom postupku držeći se slijepo pravila koje kaže da "je zabranjeno namjerno isforsirati 'neriješeni' ishod u utrci i da je to temelj za diskvalifikaciju".

Cure su se žalile, ali je žalba odbijena pa je na kraju petoplasirana Britanka Vicky Holland gurnuta u poretku na treću poziciju.

Osim što su zbog ove nevjerojatne bizarnosti ostale bez plasmana na Olimpijske igre, tužno je i što su Learmonth i Taylor-Brown prošle pakao da bi istrčale utrku.

Getty

U Japanu vladaju ogromne vrućine i već u 7.30 ujutro je bilo nemoguće sparno. Temperatura je tijekom utrke porasla dobrano iznad 30 stupnjeva, a vlaga je bila iznad 80 posto pa su organizatori prepolovili dužinu utrke. Svejedno, jedna je Francuskinja doživjela toplotni udar i prebačena je u bolnicu.

Unatoč tim nemogućim uvjetima, Britanke su utrčale u cilj kao druga i treća, no birokrati iz federacije uskratili su im trijumf.

Olimpijske igre

triatlon

Jessica Learmonth

Georgia Taylor-Brown

Japan 2020.

diskvalifikacija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter