VIDEO: DARIO ŠARIĆ ZA 100POSTO

'Ne znam recept za medalju, ali na Eurobasketu ćemo igrati kao gladni, mladi lavovi'


Toni Horvat
30.08.2017.22:00
'Ne znam recept za medalju, ali na Eurobasketu ćemo igrati kao gladni, mladi lavovi'

sažeto

U intervjuu prije odlaska u rumunjski Cluj na prvu fazu Eurobasketa Dario Šarić otkrio nam je da ne želi stvarati pritisak momčadi, iako je svjestan da na papiru Hrvatska ima momčad za medalju


Toni Horvat
30.08.2017.22:00

Hrvatska košarkaška reprezentacija otputovala je u srijedu ujutro u Rumunjsku, u Cluj, u kojem će igrati grupnu fazu Europskog prvenstva, u kojoj su joj protivnici Mađarska, domaćin Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka.

Dobar dio optimizma počiva na leđima Darija Šarića, za kojim je prva sezona u NBA ligi i koji više nije samo talentirani klinac, već je s 23 godine postao igračina svjetske klase.

"Sigurno mi je pomogla ta sezona, ne samo zbog iskustva i samopouzdanja, to dobiješ i ako napreduješ kao igrač, a ja jesam. Dosta sam napredovao, djelujem sam sebi dobro, a to mi je najvažnije, kako se sam osjećam", rekao je Šarić u intervjuu za 100posto u zračnoj luci "Franjo Tuđman".

Vjeruje da prolazak skupine neće biti problem, sve je usmjereno prema Istanbulu, u kojem se igra nokaut-faza.

"U više od 20 godina nismo saznali kako je to kad se uzme medalja, da znamo točan put i recept, više smo u poziciji da smo gladni, kao mladi lavovi i s te pozicije moramo igrati, ali u svim situacijama u kojima smo 'al pari' moramo se postaviti kao favoriti", smatra Šarić.

Međutim, gledajući cijelo prvenstvo, ne želi obećavati medalju ili stavljati Hrvatsku u ulogu favorita.

"Sigurno imamo dobru ekipu na papiru i da se možemo nadati medalji. Teško mi je reći da smo favoriti, ne želim stvarati nikakav presing momčadi, trebamo ići utakmicu po utakmicu. Znam da uvijek krenu priče, ali više želim spustiti loptu na zemlju, odvojiti momčad od normalnog svijeta i da pokušamo sami to napraviti i shvatimo da imamo svoju kvalitetu", objasnio je Dario.

Ostatak intervjua možete pogledati u priloženom videu.

Dario Šarić

Eurobasket 2017.

hrvatska košarkaška reprezentacija

100posto sport video

Zračna luka Franjo Tuđman

Podijeli članak