Poznati menadžer za 100posto

'Nema puno igrača kakav je Olmo i Milanu bi dobro došao, a Modriću bi dobro došao novi izazov jer je dugo u Realu'


Slaven Knežević
29.12.2018.14:20
'Nema puno igrača kakav je Olmo i Milanu bi dobro došao, a Modriću bi dobro došao novi izazov jer je dugo u Realu'
Getty Images

sažeto

Marko Naletilić prokomentirao nam je talijansko tržište u jeku glasina Olmovog transfera u Milan


Slaven Knežević
29.12.2018.14:20

Dani Olmo sve se više spominje u kontekstu prelaska u Milan koji je za njega navodno spreman platiti 25 milijuna eura. Mladi Dinamov veznjak eksplodirao je ove sezone i privukao interes brojnih europskih klubova, a za sada je Milan nešto konkretniji od ostalih. Treba li Milan Olma? Treba li Olmu Milan i kolika je cijena realna? Sve to pitali smo našeg poznatog nogometnog menadžera Marka Naletilića. Naletilić nije povezan s ovim transferom, ali je jako upućen u tržište u Italiji pa je kao takav idealan sugovornik za ovu temu.

CROPIX

"Olmo je ove sezone eksplodirao i razvio se u klasnog igrača. Igra i u U-21 Španjolske i meni je ova cijena koja se vrti po medijima, neću reći da je mala, ali nije ni visoka kako su neki mediji komentirali. Po meni nije. Zašto bi se podcjenjivali? Igrači danas koštaju po 40, 50, 60 milijuna eura. Naravno da je teško postići takvu cijenu iz HNL-a, ali ove cifre koje se spominju oko Olma su mi skroz u redu. Hoće li on ići u Milan? Ne znam, vidjet ćemo. U svakom slučaju Dinamo ima važne utakmice u drugoj polusezoni i mislim da ni igrač ni klub ne bi ništa izgubili da on ostane do kraja sezone i pomogne Dinamu da napravi još veće čudo od ovoga koje je napravio", kaže nam Naletilić.

Ronald Gorsic / CROPIX

Koliko bi uopće odlazak u Milan bio dobar? Tamo je već Alen Halilović koji se nije usrećio...

"Igrač profila Olma, po mojoj procjeni, Milanu definitivno treba u veznom redu gdje im fali okomitosti i probojnosti. Nedostaje im igrač koji je jak jedan na jedan u driblingu, ali je i kreativan. Olmo ima i fazu obrane. Ma on je izrastao u jednog ozbiljnog ofenzivnog veznog igrača kakvih nema previše u Europi. Zato njegov slučaj ne bih uspoređivao s Halilovićem. Osim toga, igrač koji bi bio plaćen toliko u Milanu bi imao jednu težinu, kredit i važnost."

Kada Vas već imamo na telefonu, spominjao se i odlazak Ivana Perišića u Manchester United. Koliko na stvari mijenja to što je Jose Mourinho otišao iz kluba?

"Ne znam ima li promjena tamo, ali Perišić je za mene jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu. Ima veliki status kod Spallettija u Interu. Možda je u klubu u zadnje vrijeme malo pao u formi, ali to se u našoj reprezentaciji ne vidi. Treba vidjeti na koji način Inter razmišlja o njemu i hoće li ga staviti na tržište ili će oko njega graditi ekipu. To ovisi i o tome hoće li Spaletti ostati ili se mijenja trener. Ovisi baš o puno faktora, ali u svakom slučaj Ivan ima jednu jako dobru situaciju u Interu i jedan je od glavnih igrača. To je jako dobro i za njega i za našu reprezentaciju."

Emilio Andreoli/Getty Images

Za kraj, u kontekstu dolaska u Inter spominje se i Luka Modrić. Ta priča zavrtjela se na ljeto, a sada je ponovno aktualizirana kako se bliži zimski prijelazni rok. Koliko je realno da će do tog transfera doći i što to znači za Modrića?

"Tu bi sigurno najbolje prošao Inter koji bi dobio najboljeg veznog igrača na svijetu što je Luka Modrić već zadnjih nekoliko godina, a bit će još sigurno iduće dvije, tri godine. On s lakoćom može igrati u Serie A u jednom takvom klubu i tu bi Inter fenomenalno prošao. Koliko je to dobro? Sve što Luka Modrić odluči za sebe i svoj idući korak u karijeri je njegov izbor i najvažnije je da je njemu dobro", kaže Naletilić pa dodaje:

"Dugo je u Real Madridu i možda bi mu ovo bio novi izazov. Inter po meni ima dobru momčad koja može biti sjajna u budućnosti, ali trebaju uzeti tri jaka igrača da bi mogli stati u istu rečenicu s Juventusom koji ima jak roster. Inter ni s ta tri igrača ne bi imao jak roster, ali napravio bi veliki korak i bio jedna velika europska ekipa. Tamo su i naši Vrsaljko, Brozović i Perišić, ali o eventualnom dolasku mora odlučiti sami Modrić. Vidim dosta prednosti koje bi mogle ići na ruku tog transfera", zaključio je Naletilić.

Getty Images

nogomet

Luka Modrić

Serie A

transferi

Ivan Perišić

Dani Olmo

Marko Naletilić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter