VIDEO: Dinamu dvostruka kruna

Nenad Bjelica i Domagoj Antolić ispisali povijest nakon što je Gavranović odveo Dinamo do naslova prvaka u Kupu


Slaven Knežević
23.05.2018.20:50
Nenad Bjelica i Domagoj Antolić ispisali povijest nakon što je Gavranović odveo Dinamo do naslova prvaka u Kupu
Cropix

sažeto

Dinamo je s minimalnih 1-0 slavio u derbiju protiv Hajduka i tako osvojio trofej namijenjen najboljoj ekipu u Kupu


Slaven Knežević
23.05.2018.20:50

Zadnja utakmica ove sezone u hrvatskom nogometu donijela je derbi između Dinama i Hajduka. Najveći rivali ovoga puta susreli su se u finalu Kupa. Prošli prvenstveni derbi bio je primjeran i po igri i po ponašanju navijača i svih uključenih, no ovaj je bio ipak bliže onom "standardu" na kakav smo navikli.

Još prije derbija atmosferu su nabrijali čelnici Hajduka koji su odbili otići na zajedničku večeru s Dinamom i ljudima iz HNS-a, a odbili su i zajedničko fotografiranje. Oko stadiona bilo je previše policije da bi huligani s tribina uspjeli napraviti nerede, no nakon ulaska na stadion počelo je međusobno vrijeđanje, a vidjeli smo i jednu bakljadu u kojoj je pogođen i jedan policajac u drugom poluvremenu.

Ako izuzmemo navijački rat, dio derbija koji se odvijao na terenu bio je sasvim solidan. Bolje je krenuo Dinamo i u prvih 20 minuta imao dvije prilike za vodstvo, ali vratar Hajduka Dante Stipica bio je na razini zadatka. Hajduk je u prvom dijelu izgleda oštećen u dvije situacije. Prva se dogodila u 21. minuti kada je Said dobio odličnu loptu u prostor i pobjegao prema vratima Dinama. Njegov čuvar Dino Perić nije ga uspio stići nego ga je samo uspio srušiti. Sudac nije dosudio slobodan udarac i dao Periću karton, već je dosuđeno zaleđe Saida. Ponovljena snimka pokazala je da je Hajduk oštećen.

Druga sporna situacija dogodila se u 28. minuti kada je Gyurcsó pao u kaznenom prostoru Dinama, no nije dosuđen kazneni udarac već je Mađar dobio žuti karton zbog simuliranja. Snimka pokazuje da je ipak bilo kontakta između Stojanovića i Gyurcsó koji se dodatno bacio kako bi situacija bila dramatičnija što ga je koštalo kaznenog udarca.

U drugom dijelu Dinamo je došao u vodstvo. U 55. minuti Savvas se zaigrao pred vlastitim vratima, a Gavranović mu se prikrao s leđa i sjurio se prema vratima i lako zabio za vodstvo modrih. Sudac je utakmicu produžio za pet minuta, no rezultat se do kraja nije mijenjao.

Pobjeda Dinama i osvajanje drugog trofeja u ovoj sezoni donijela je i dva nesvakidašnja rekorda. Trener Dinama Nenad Bjelica vodio je modre u samo dvije utakmice i osvojio dva trofeja. Nakon pobjede nad Interom u prvenstvu podigao je pehar za najbolje u državi, a danas je nakon slavlja nad Hajdukom podigao i trofej namijenjen pobjedniku Kupa.

Još bolje je prošao bivši kapetan Dinama Domagoj Antolić koji je u istoj sezoni osvojio čak četiri trofeja s dva različita kluba. Antolić je s poljskom Legijom osvojio dvostruku krunu, a sada je isto napravio i njegov Dinamo u čijim je trofejima sudjelovao i Domagoj u prvom dijelu sezone.

nogomet

Dinamo

Hajduk

derbi

Hrvatski nogometni kup

Nenad Bjelica

Domagoj Antolić

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter