VIKENDOM OPUŠTENO

Vatreni 'zapeli' u blatu: Jarni si počupao kosu, sudac propustio svirati penal, a lopta nije htjela u mrežu


Slaven Knežević
11.11.2017.13:30
Vatreni 'zapeli' u blatu: Jarni si počupao kosu, sudac propustio svirati penal, a lopta nije htjela u mrežu
¸100posto.hr

sažeto

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija remizirala je s Latvijom u Rovinju u 2. kolu prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Finskoj 2018. godine


Slaven Knežević
11.11.2017.13:30

Hrvatska nogometna U-19 reprezentacija domaćin je prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo u Finskoj iduće godine. Plasman u Elitno kolo osigurat će dvije najbolje momčadi iz Rovinja.

Oblačno vrijeme dočekalo je mlade Vatrene na stadionu Valbruna u Rovinju, na istom onom stadionu gdje je San Marino "pometen" 3-0 u 1. kolu kvalifikacijskog turnira u Hrvatskoj, još u srijedu. Današnji protivnik bila je Latvija, momčad koja je gurnula Dansku u probleme u prvoj utakmici kada su iznenađujuće poveli u prvim minutama,a pokazala se i kao pravi izazov za ekipu Roberta Jarnija.

100posto.hr

Obilne kiše koje padaju u Rovinju utjecale su i na (ne)kvalitetu travnjaka.100posto.hr

Momčadi su istrčale u svojim gotovo najjačim sastavima:

100posto.hr

Zanimljiv izbor glazbe lokalnog DJ-a. "Every Sperm is Sacred" odzvanjao je sa zvučnika simpatičnog stadiončića uoči utakmice. Čuveni hit Monty Python's The Meaning of Life nasmijao je nekoliko desetaka navijača, a među njima i jednu obitelj iz Latvije.

100posto.hr

Jedini navijači Latvije bili su zapravo obitelj Matrevics iz Rige. Mama, tata, petogodišnji sin i 10-godišnja kćer navijaju za Rihardsa, vratara reprezentacije, za kojeg se nadaju da će izboriti i dres A selekcije.

"Problem ovog travnjaka je što je jako mekan, nema drenažu. Neće izdržati utakmicu", tumačili su domaćini.

"Kako li će tek biti u utorak u zadnjem kolu i to nakon obilnih kiša u ponedjeljak",zapitao se simpatični lokalni oružar.

100posto.hr

Na utakmici je bio i Adrian Kozniku koji je došao podržati svog velikog prijatelja Roberta Jarnija.

Sandro Kulenović imao je fantastičnu priliku u šestoj minuti. Izbio je sam ispred vratara Latvije i prizemno je gađao donji desni kut, ali za malo je promašio.

¸100posto.hr

U 13. minuti utakmice neobjašnjivo sam ostao je Bogdans Samoilovs na nekih 20 metara i pucao je dosta opasno, a minutu kasnije glavom je zaprijetio Marko Regža s nekih pet metara, ali iznad grede.

Darko Nejašmić ohrabrio se u 20.minuti imalo zagrijao dlanove promrzlih desetak navijača na "zapadu". Nekoliko ih je došlo i s pokrivačima očekujući valjda spremno nalet hladnog vjetra. Puno sreće bilo je i u 26. minuti za mlade Vatrene, Aleksejs Saveljevs umjesto okvira gola iz voleja pogodio je "rivu" i rastjerao promrzle galebove.

U32. minuti svi su već vidjeli loptu u mreži kada je Sandro Kulenović napravio slalom u šesnaestercu gostiju, ali za veliki promašaj jednostavno je okrivio - busen trave. U 39. minuti zbog drugog žutog kartona isključen je kapetan Latvijaca, kakva je to bila nesmotrenost jednog od ključnih gostiju...

Drugo poluvrijeme počelo je krpanjem mreže lijevog gola, pa se malo otegao start, no lokalni oružar bio je na visini zadatka.

"Ruka!", dignuli su se svi na stadioni tražeći penal u 48.minuti, ali sudac Donald Robertson samo se nasmijao.

"Sudac se narokao viskija!", dobacila je jedna gospođica i malo nasmijala gledatelje.

Momčad Roberta Jarnija okupirala je šesnaesterac Latvijaca, nizale su se šanse jedna za drugom, a najbolju je imao Josip Maganjić kada je u 55. minuti opasno tukao oštrom prizemnom loptom. Vratar je vršcima prstiju spriječio siguran gol.

Najbolja prilika dogodila se u 74. minuti kada je Dario Špikić s nekih 20 metara tukao iz voleja i pogodio - vratnicu. Dvije minute kasnije Mario Čuže za nekoliko centimetara je promašio okvir gola. Robert Jarni samo je nemoćno "opalio" rukom po svojoj stolici!

Latvija je uspjela izdržati sve naše nalete i osvojiti vrijedan bod. Zadnju utakmicu prvog kruga kvalifikacija mladi Vatreni imat će u utorak u 14 sati kada će snage odmjeriti s Danskom i, nadamo se, proći u Elitno kolo.

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

kvalifikacije

Vikendom opušteno

Europsko prvenstvo

U-19 reprezentacija

Latvija

Podijeli članak