Ćiro Blažević za 100posto

'Neugodno sam iznenađen oproštajima Mandže i ekipe, ali Dalić, moralna vertikala i čestit čovjek koji se boji Boga, spreman je da stvori novu Hrvatsku!'


Vjekoslav Paun
16.08.2018.08:00
'Neugodno sam iznenađen oproštajima Mandže i ekipe, ali Dalić, moralna vertikala i čestit čovjek koji se boji Boga, spreman je da stvori novu Hrvatsku!'
Cropix

sažeto

Legendarni "trener svih trenera" uvjeren je da će Hrvatska ostati, bez obzira na brojne oproštaje, jedan od favorita sljedećeg Europskog prvenstva 


Vjekoslav Paun
16.08.2018.08:00

Trebao je Zlatko Dalić biti glavna tema razgovora, ali brojni otkazi, "domino efekt" među standardnim reprezentativcima nametnuo se očekivao kao prva tema s Ćirom Blaževićem.

Legendarni trener svih trenera teško je, gotovo nikako, probavio posljednje vijesti. Vedran Ćorluka bio je prvi, potom se oglasio Mario Mandžukić, a jučer i Daniel Subašić. Tu vjerojatno nije kraj obzirom da je nešto slično, još uoči Svjetskog prvenstva dao naslutiti i Ivan Rakitić.

"Jako sam iznenađen ovim odlukama. Meni je jako žao da su Ćorluka i Mandžo tako reagirali. Pa danas je vijek nogometaša daleko dugotrajniji, produžen je za najmanje pet godina.", rekao je Ćiro i dodao:

"Kao da oni nemaju svijest o tome! Mogli su trajati u reprezentaciji neko vrijeme. Prerano su se povukli!"

Dan Mullan/Getty Images

Prošlo je mjesec dana od finala Svjetskog prvenstva, dočeka koji se neće tako lako zaboraviti. Još se vrti svaka minuta tih genijalnih utakmica. Zlatko Dalić je ostao na kormilu...

"Dalić je napravio sjajan potez, a ja mogu samo čestitati predsjedniku Davoru Šukeru koji ga je uspio zadržati pored svih tih silnih ponuda koje je imao. A ja znam da ih je ima poprilično. I mislim da je to bio sjajan potez, jer inače bi bio kaos.", izjavio je Blažević.

Ćiro će reći da je Zlatko, njegov najbolji učenik kako će ponosno reći, upravo onakav kakvog ga je skenirao od prvog dana njihove suradnje.

"Pa ja sam registrirao jednog nadarenog trenera, ali i jednu moralnu vertikalu. Jednog vjernika. Čestitog čovjeka koji se boji Boga i koji ne bi mogao napraviti ništa što nije u skladu s njegovim kršćanskim uvjerenjem. Zlatko je pravi čovjek koji je stvorio jednu sjajnu karijeru", reći će Ćiro.

Goran Mehkek / CROPIX

Legendarni trener koji je poveo Vatrene u osvajanje bronce 1998. godine smatra da ga je Zlatko impresionirao kako je izvršio zadatak u Rusiji.

"Zlatko je u isto vrijeme bio jako emotivan na klupi, ali i očito jako veliki motivator i to su igrači sigurno prepoznali. On je s njima sjajno komunicirao i bilo je izraženo veliko zajedništvo na čemu mu čestitam. Svi za jednoga. Prekrasno!", rekao je Ćiro.

Može li Hrvatska biti europski prvak sada nakon te euforije, ali i nakon svih tih silnih otkaza?

"U svakom slučaju i na Euru se može jako daleko, jer Hrvatska sada ima afirmaciju, reputaciju i renome. I svi će sada daleko drugačije gledati momčad koja je bila druga na Svjetskom prvenstvu. Gotovo sam siguran da će je uvrstiti među kandidate za osvajanje naslova. Sigurno je da će biti teže bez svih tih igrača, ali Hrvatska ima snagu", zaključio je Ćiro.

Getty Images

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter