PRVI SA ČETIRI MEDALJE

Nevjerojatni Goran Čolak posljednjeg dana EP-a osvojio i treće zlato!


HINA
19.06.2017.11:05
Nevjerojatni Goran Čolak posljednjeg dana EP-a osvojio i treće zlato!
Damir Krajac / CROPIX

sažeto

U ronjenju na dah hrvatski as Goran Čolak najbolji je na svijetu, što je dokazao izdominiravši EP u Cagliariju, koji je završio s tri zlata i jednim srebrom te jednim svjetskim rekordom


HINA
19.06.2017.11:05

Hrvatski ronilac na dah Goran Čolak osvojio je posljednjeg dana CMAS Europskoga bazenskog prvenstva u Cagliariju još jednu zlatnu medalju, svoju treću na ovom natjecanju, i to u disciplini dinamike s monoperajom s preronjenih 279,39m.

Čolak je na ovom prvenstvu postigao nešto što do sada nije uspjelo nikome, osvojio je ukupno četiri medalje, tri zlatne i jednu srebrnu. Slavio je u disciplinama dinamika bez peraja (DNF) u kojoj je postavio svjetski rekord, u statici (STA), a srebro je osvojio u disciplini dinamika sa stereo perajama (DYNBiFins).

U disciplini dinamika s monoperajom iza sebe je ostavio dva Talijana Luciana Morellija (267,21m) i Mattea Airoldija (249,8m).

Od ostalih hrvatskih predstavnika u toj disciplini nastupili su i Arijan Zec koji je s preronjenih 236,33 m zauzeo peto mjesto, dok je Vitomir Maričić bio šesti sa 233,52 m.

U ženskoj konkurenciji Lidija Lijić Vulić je bila šesta sa 203,34 m, a Mihaela Romić deseta sa 173,86 m.

zlato

Goran Čolak

ronjenje na dah

Cagliari

Podijeli članak