Igor Cvitanović 'razvaljuje' u novom trenerskom izazovu

Nezaustavljivo vodi 'autsajdera' prema višem rangu natjecanja: 'Pokleknut ću i otići jedino ako padne kakva ponuda iz Prve lige'


Vjekoslav Paun
08.01.2019.08:00
Nezaustavljivo vodi 'autsajdera' prema višem rangu natjecanja: 'Pokleknut ću i otići jedino ako padne kakva ponuda iz Prve lige'
Cropix/ Zeljko Hajdinjak

sažeto

Legendarni strijelac svoj trenerski put gradi u Dubrava Tim Kabelu i trenutačno lovu Drugu HNL...


Vjekoslav Paun
08.01.2019.08:00

Nećemo pretjerati ako napišemo da je bio i ostao jedan od sinonima za - Dinamo. Najbolji strijelac kluba, pa lige, odlično i efikasno lijevo krilo, dribler, sjajan asistent. I nigdje takve brojke nije imao kao u modrom dresu, logično je bilo da upravo iz Maksimirske 128 krene njegova trenerska karijera...

No nekoliko godina nakon velike, čak devetogodišnje škole u popularnom zagrebačkom klubu, izabrao je solo karijeru, vlastiti put, a koji ga je odveo i do treće lige, a gdje je danas trener Dubrava Tim Kabela. Klub je trenutačno drugi, s 36 bodova...

"Kako sam zadovoljan? Prezadovoljan! Nitko nije baš očekivao ovakav scenarij, tako smo dečki i ja itekako sretni. Jer klub je napustilo čak devet standardnih nogometaša iz kluba, stigao je novi trener, tako da je sve ovo jedna jako lijepa stvar koja nam se događa", rekao nam je Igor.

Ronald Gorsic / CROPIX

Situacija je već godinama specifična u 3. HNL Zapad. Iako tamo već sezonama dominira Vinogradar, s obzirom na to da taj klub iz Lokošinog Dola kod Jastrebarskog (zbog infrastrukturnih problema) nema ambicija za viši rang, redovito drugoplasirani iz Treće liga dobiva šansu u Drugoj ligi. I tu je prilika za Dubravu...

"Ne, nema pritiska na tu temu uopće nikakvog. Nema imperativa, mi znamo što želimo, nije bitan plasman. Slažemo momčad, igramo dobar nogomet, a ako nas to odvete u drugu ligu, bit će to sjajan posao.", reći će popularni Cvita.

Sve je više stranaca i u nižem rangu natjecanja, koliko to može ili ne može naštetiti potencijalnim hrvatskim talentima?

"Ma to je previše, apsolutno sam protiv tolikog broja igrača iz inozemstva, jer tu nije riječ o kvalitetnim kadrovima koji bi zaslužili ta mjesta u klubovima na kojima igraju. To je loše za našu budućnost, mislim da bi se trebalo uvesti ograničenje, jer svjedoci smo sve većeg broja igrača", izjavio je legendarni napadač Dinama.

Cropix/ Srdjan Vrancic

Dotaknuli smo se i vječne teme - nacionalnog stadiona?

"Moje je mišljenje da svaka sredina treba imati mali adekvatni stadiončić kapaciteta 10.000 mjesta, pa nek Vatreni šetaju Hrvatskom. Samo Zagreb i Split imaju opravdanje za nešto veći kapacitet, ostali ne bi trebali ići u megalomanske projekte", rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Njegov bivši klub Osijek možda je najbolji primjer i stadion od 12.000 mjesta a koji se zajedno s kampom gradi na Pampasu?

"Upravo taj primjer je možda model za sve ostale sredine. Ništa megalomanski. Imaju viziju i stvaraju kvalitetnu momčad, a oko nje i kvalitetnu infrastrukturu", dodao je Igor.

Cropix/ Damir Krajac

Osvrnuo se na kraju i na ludu godinu Luke Modrića, sva priznanja koja je pokupio u svjetskom nogometu...

"Ne mogu reći da sam bio među onima koji su odmah prepoznali sve njegove kvalitete, ali sigurno ih nije bilo toliko, jer malo-malo otkrivam po medijima neke nove. I dosta je uvredljivo čitati tko sve oko njega pobire te zasluge, reći ću samo da te sve zasluge pripadaju Luki Modriću i tek nekolicini onih koji su ga prepoznali.", rekao je Igor.

Na kraju smo se vratili i njegovim trenerskim ambicijama...

"Dogovorio sam se s čelnicima Dubrave da ću ostati ovdje sve dok ne dođe nekakva ponuda iz HNL-a ili inozemstva. Imao sam dosta poziva iz druge lige, zahvalio se, ali ostajem uz Dubravu", zaključio je Cvitanović.

Cropix/ Zeljko Hajdinjak

nogomet

Igor Cvitanović

Dubrava Tim Kabel

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter