ZUPČEVIM STOPAMA

Nik Slavica zbog tri neisplaćene mjesečne rate otišao iz Cibone


Toni Horvat
20.03.2017.20:50
Nik Slavica zbog tri neisplaćene mjesečne rate otišao iz Cibone
Ronald Gorsic / CROPIX

sažeto

Poput Ivice Zupca u prosincu 2015., njegov vršnjak Nik Slavica napustio je "vukove" jer mu nisu bili u stanju dati plaću posljednja tri mjeseca. Od tri supertalentirana klinca 1997. godišta pod Tornjem više nema niti jednog


Toni Horvat
20.03.2017.20:50

Nakon Ivice Zupca i Ante Žižića, iz Cibone je otišao i treći dragulj 1997. godišta Nik Slavica. On je zbog neisplaćenih mjesečnih rata aktivirao klauzulu u ugovoru prema kojoj može otići bez odštete, kao što je prije nešto više od godinu dana učinio Zubac.

Slavica je prošlog tjedna tražio da mu klub isplati tri zaostale plaće, a kako Cibona to nije učinila, 20-godišnji krilni igrač slobodno može potražiti novi klub. Zato nije otputovao u Francusku, gdje vukovi u utorak igraju protiv Chalona uzvratnu utakmicu četvrtfinala Fibina Eurokupa na kojoj brane prednost od dva poena iz Zagreba.

Mladi Šibenčanin poznat je po eksplozivnosti i atleticizmu više nego tehničkim kvalitetama, zbog čega je specifičan tip igrača za hrvatske prilike i ima potencijal za veliku karijeru.

Cibona je već godinama u financijskim problemima, glavni sponzor nikako da stigne, a odlazak Ace Petrovića, koji je dugo radio na njegovu dovođenju, još je usporio oporavak kluba iz Savske.

Od tri supertalentirana klinca, čijom je prodajom trebala osigurati financijsku podlogu za budućnost i riješiti davne dugove, odštetu je dobila samo za Žižića, kojeg je krajem prošle godine prodala turskoj Darušafaki, no i za njega će veći dio novca primiti tek nakon što Žiža na ljeto ode u NBA ligu, u Boston Celticse koji su ga prošlog ljeta draftirali. Za Slavicu su u Ciboni očekivali dobiti najmanje 250.000 eura.

Cibona

Nik Slavica

Podijeli članak