VIDEO: NEŠTO KAO MESSI

Nike potpisao ugovor s 13-godišnjom zvijezdom za kojom su već sada ludi Bayern, Lyon i PSG


Slaven Knežević
23.03.2019.17:00
Nike potpisao ugovor s 13-godišnjom zvijezdom za kojom su već sada ludi Bayern, Lyon i PSG
Getty Images

sažeto

Olivia Moultrie ima samo 13 godina, a već je jedna od najvećih zvijezda ženskog nogometa na svijetu


Slaven Knežević
23.03.2019.17:00

Nema puno nogometaša koji s 13 godina potpišu profesionalni ugovor, a upravo je to uspjelo 13-godišnjoj Amerikanki Oliviji Moultrie. Već u trećem razredu osnovne škole vidjelo se kako će Olivia napraviti veliku karijeru u nogometu, a s 11 godina je dobila stipendiju Sveučilišta u Sjevernoj Karolini.

Sada ima 13 godina i potpisala je ugovor s agencijom Wasserman Media Group i ugovor s Nikeom koji joj već sada omogućava da živi samo od nogometa. Koliko je dobar ugovor koji ima Olivija govori i podatak da je njen otac napustio mjesto direktora u jednoj farmaceutskoj multinacionalnoj kompaniji kako bi se mogao posvetiti kćeri i njenoj karijeri.

Za nju su već interes pokazali brojni europski velikani pa je tako već odradila nekoliko treninga s mlađim ekipama Bayerna, Lyona i PSG-a. Koliko je talentirana pokazuje i činjenica da je u Francuskoj igrala za U-17 ekipe i to s dečkima.

Već sa sedam godina znala je da želi samo nogomet i svoj je život podredila tome pa se tako od petog razreda osnovne škole školuje doma kako bi imala više vremena za trening. Postala je i prva djevojčica koja je igrala s dečkima u američkim razvojnim školama, a mnogi ju uspoređuju s Lionelom Messijem, jednim od najboljih nogometaša svih vremena.

Na Instagramu već ima preko 100.000 fanova pa će imati i što raditi ako ne uspije u nogometu. U povijesti ženskog nogometa samo su dvije igračice preskočile fakultet i odmah postale profesionalke, a Olivia je već potpisala profesionalni ugovor čak i prije srednje škole.

 
 
 
View this post on Instagram

(Part 2)

A post shared by Olivia Moultrie (@olivia_moultrie) on Oct 9, 2018 at 4:16pm PDT

Za odlazak u Europu će morati ipak malo pričekati jer FIFA ne dozvoljava transfere prije navršene 18. godine pa će se do tada kaliti u američkim klubovima koji su u ženskom nogometu itekako moćni.

Uz to, Olivia sada ima i podršku Nikea koji ozbiljno računa s njom što su pokazali uključivši ju u kampanju 'Just Do It' i to u onu koja se vrtjela na televiziji za vrijeme dodjele Oscara 2019. godine. Svijet je izgleda dobio 'ženskog Messija', a za uživanje u njenim igrama u Europi morat ćemo pričekati još koju godinu.

nogomet

SAD

PSG

Lionel Messi

Bayern

ženski nogomet

Lyon

Olivia Moultrie

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter