Juve se vratio starim navikama?

'Nismo surađivali s mafijom, našli smo se samo par puta, mislio sam da su navijači'


Slaven Knežević
19.05.2017.17:55
'Nismo surađivali s mafijom, našli smo se samo par puta, mislio sam da su navijači'
Getty Images

sažeto

Andrea Agnelli našao se u nezgodnoj poziciji jer je kao čelni čovjek Juventusa morao odgovarati na pitanja o ilegalnoj prodaji ulaznica


Slaven Knežević
19.05.2017.17:55

Čelni čovjek Juventusa, Andrea Agnelli, ovaj je tjedan pred talijanskim parlamentom odbacio mogućnost da je klub svjesno bio upleten u prevaru s ulaznicama koju je orkestrirala moćna mafija 'Ndrangheta. Agnelli je pred komisijom za borbu protiv mafije rekao da se s vođom mafije našao četiri puta, ali uvijek u sklopu druženja s navijačima, a nikada privatno, prenose talijanski mediji.

"Nikada nisam susreo Rocca Dominella na samo", rekao je Agnelli referirajući se na čovjeka koji je s ocem Saveriom optužen za udruživanje u kriminalnu organizaciju i pokušaj ubojstva.

Saverio je na sudu rekao kako je nekoć bio član te mafijaške organizacije, ali da njegov sin nije bio uključen, te da se radi samo o navijaču Juventusa koji je pomogao u distribuciji karata. Rocco je porekao sve kriminalne aktivnosti. Juventus je, pak, optužen da je davao ulaznice Ultrasima kako bi kupio mir i spriječio nasilje i rasizam na tribinama.

"Susreo sam se s najžešćim navijačima kako bih osigurao mir na tribinama i kako se ne bi osjećali diskriminirano. Nikada nisam dobio prijetnje od njih i nisam mislio da je Dominello mafijaš", branio se Agnelli.

Policija vjeruje da su 2013. Dominello i njegova obitelj osnovali novu navijačku skupinu samo kako bi se domogli karata za utakmice Juventusa. Juventus je onda raznim navijačkim bandama davao sezonske ulaznice koje su prodavane po višestrukoj cijeni.

"Nismo se bavili preprodajom. Imali smo problema s ulaznicama kojih je premalo jer stadion prima samo 41.000 ljudi", rekao je Agnelli pa dodao kako je UEDA zadužena za prodaju ulaznica za finale Lige prvaka koje se na crnom tržištu mogu naći po cijeni od 5.000 eura.

"Kriminalci gravitiraju prema događajima gdje je ponuda premala za potražnju", zaključio je Agnelli.

Talijanski nogometni savez otvorio je istragu kako bi vidjeli prodaje li Juventus svoje ulaznice na crno u suradnji s mafijom. Juventusu ovo nije prvi put da surađuje s mafijom. U aferi Calciopoli dobro su zaradili na namještanju utakmica zbog čega su kažnjeni odlaskom u niži rang.

nogomet

Juventus

Serie A

mafija

Andrea Agnelli

Podijeli članak